Policajci potpisali produženje kolektivnog ugovora!

- Potpisivanjem ovog ugovora dobili smo prostor da radimo na novom koji bi trebalo da bude još jasniji i precizniji. Takođe treba da učestvujemo i u izradi novog zakona o policiji - izjavio je predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić

Predsednik reprezativnog Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić, potpisao je sa ministrom policije Ivicom Dačićem aneks ugovora o produženju posebnog kolektivnog ugovora.

Poseban kolektivni ugovor je potpisao i Veljko Miaijlović predsednik Policijskog sindikata Srbije. U narednih šest meseci treba da se produži posebni kolektivni ugovor koji je istekao u martu mesecu. Policijski reprezativni sindikati treba da nastave aktivno da učestvuju u izradi novog posebnog ugovora, prenosi Alo.

- Potpisivanjem ovog ugovora dobili smo prostor da radimo na novom koji bi trebalo da bude još jasniji i precizniji. Takođe treba da učestvujemo i u izradi novog zakona o policiji. U postojećem zakonu ima dosta kontradiktornosti. Treba da se precizira ovlaščena upotreba sredstava prinude a nikako na štetu građana - rekao je Velimir Lukić.

On je objasnio da je sastanak sa Državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem održan zbog raznih spekulacija da se ne priznaje novo rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije.

- Božović je istakao da od novog rukovodstva Sindikata očekuje odgovoran i partnerski odnos na planu poboljšanja socijalnog položaja zaposlenih u Ministarstvu, ne samo kroz pregovore o predstojećem potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, nego i kroz procese reformi Ministarstva unutrašnjih poslova - naveo je Velimir Lukić.

(Telegraf.rs)