Opisuju ga kao normalnog tinejdžera, a on iskasapio 20 učenika (FOTO)

Policija je ubrzo nakon napada uhapsila Aleksa Hribala (16), a prema najavama, njemu će se iako je maloletan suditi kao da je odrasla osoba. Prema izjavama njegovih školskih drugova, on nije bio povučen ili usamljen, već se uklapao u drušvo

Tinejdžer Aleks Hribal (16) koji je juče naoružan sa dva noža ranio 20 učenika u školi u Pitsburgu od kojih je četvoro zadobilo teže povrede, ničim nije skretao pažnju na sebe i važio je za "normalno dete".

Policija je ubrzo nakon napada uhapsila Hribala, a prema najavama, njemu će se iako je maloletan suditi kao da je odrasla osoba. Navodno, on je nakon hapšenja rekao  samo da bi želeo da je mrtav.

Policija istražuje i Herbalove telefonske razgovore. Navodno, u jednom od njih tinejdžer je pretio jednom drugaru.

Motivi za ovaj zločin ipak još nisu poznati. Roditelji ranjene dece i njegovi drugovi ne mogu da se shvate šta se dogodilo sa Aleksom, za koga kažu da je bio “normalno dete” i vrlo dobar đak.

Takođe, iako škola "Frenklin ridženal” u Pitsburgu važi za ustanovu za decu bogataša, Herbal je dete iz skromne porodice. On nije bio usamljen i povučen, i uklapao se u društvo poput većine.

Što se žrtava ovog napada tiče, iako je četvoro učenika teže povređeno, oni nisu životno ugroženi, navode lekari.

Prema rečima doktora Krisa Kaufmena, direktora najbliže bolnice Forbs, dve osobe su operisane, a jedna osoba čeka intervenciju. Sve tri žrtve su izbodene u predelu stomaka, grudi ili leđa zbog čega se, kako kaže, te povrede karakterišu kao "ozbiljne".

Imena povređenih nisu saopštena, a zna se samo da je među njima i jedna odrasla osoba.

Jedan od učenika očevidaca incidenta, rekao je za lokalne medije da je video svoje kolege "kako se drže za stomake i krvare". On nije precizirao kako je napadač zaustavljen, ali je naveo da se u jednom trenutku aktivirao alarm za požar.

(Telegraf.rs)