Elektronska cigareta eksplodirala ženi u lice! (VIDEO)

- Vraćala sam mušteriji kusur i čula sam eksploziju i osetila vatru. U prvi momenat sam pomislila da je petarda ili elektronska lampica, ali bila je to elektronska cigareta koja je bila priključena na punjač za ajped - navela je Britanka Laura Beti

Britanka Laura Beti (18) je sasvim normalno radila svoj posao za šankom u jednom hotelu u Ričmondu, kada je čula eksploziju u kojoj je elektronska cigareta eksplodirala njoj u lice, ali je na sreću ona prošla bez ozbiljnijih povreda.

- Vraćala sam mušteriji kusur i čula sam eksploziju i osetila vatru. U prvi momenat sam pomislila da je petarda ili elektronska lampica, ali bila je to elektronska cigareta koja je bila priključena na punjač za ajped - kaže Laura.

Cigareta je eksplodirala Betijevoj u lice. Čim je osetila eksploziju počela je da beži i na sreću prošla je sa lakšim povredama.

- Dok sam bežala osetila sam neku toplotu. Na sreću samo sam malo opekla ruku - kaže Laura koju je jedna od gošći odvela do toaleta.

Bar je u tom momentu bio prepun jer su pristalice lokalnog kluba proslavljali pobedu. Jedan deo cigarete koji se odvojio prilikom eksplozije, pogodio je navijača u stomak i tom prilikom opekao.

Elektronska cigareta je pripadala Laurinom kolegi Stjuartu Patersonu (21) koji je i ranije umeo da je ostavlja na punjaču bez nadzora.

- Pitam se šta bi se desilo da sam je ostavio da se puni kod kuće, kao što sam ranije imao običaj - zapitao se Stjuart.

Iz kompanije "Total vikid" koji proizvodi elektronske cigarete, smatraju da je problem bio u tome što cigareta nije punjena na namenski konstruktivnom punjaču.

Brojne nezavisne organizacije i vatrogasne službe upozoravaju na nepravilno punjenje litijum-jonskih baterija koje mogu da izazovu zaista veliku katastrofu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk.)