MANIJAK HTEO DA NAPADNE KRALJICU: Zaustavili ga bajonetom ispred Bakingemske palate!

Stražar, koji retko kada napušta svoje mesto, dotrčao je do rastrojenog muškarca kojem je nakon žučne svađe prislonio službeni bajonet uz vrat kako bi ga sprečio da naudi kraljici Elizabeti ili nekom od članova kraljevske porodice

Neidentifikovani muškarac, iz još uvek nepoznatih razloga verbalno se sukobio sa jednim od vojnih stražara koji su zaduženi za sigurnost kraljice Elizabete II i čitave britanske kraljevske porodice ispred Bakingemske palate.

Stražar, koji retko kada napušta svoje mesto, dotrčao je do rastrojenog muškarca kojem je nakon žučne svađe prislonio službeni bajonet uz vrat, prenosi Daily mail.

Jedan svedok incidenta potvrdio je da je muškarac tada samo rekao "Oh, sad si veliki momak, jel' da?", na šta mu je stražar uzvratio "Da, jesam", odgurnuvši ga potom.

U tom su trenutku stigli i istražni policajci koji su muškarca odveli na kratko ispitivanje, nakon čega su ga pustili na slobodu.

Zasad nije jasno zašto je vojni stražar uopšte ušao u obračun. Britanski novinari spekulišu da je dobio dojavu od nadređenih da je muškarac pokušao da upadne u palatu i naudi kraljici ili nekom drugom članu kraljevske familije.

(Telegraf.rs)