Od ovog zelenaša ne biste pozajmili pare! (FOTO)

Jovica N. (40) iz aleksinačkog sela Donja Peščanica uhapšen je zbog zelenaštva, a niška policija sumnja da je mnogima papreno naplaćivao tu uslugu. On se sumnjiči da je prodao traktor "IMT 533" koji mu je na ime zaloga za dug od 300 evra, predao oštećeni Dušan M.

Jovica N. (40) iz aleksinačkog sela Donja Peščanica uhapšen je zbog zelenaštva, saopštila je niška policija. On se sumnjiči da je prodao traktor "IMT 533" koji mu je na ime zaloga za dug od 300 evra, predao oštećeni Dušan M.

Protiv Jovice je pre mesec dana već podneta prijava zbog istog krivičnog dela jer je od jednog meštanina Gornje Peščanice na ime duga od 300, naplatio 10.000 evra.

- Krajem 2.011. godine, Dušan se obratio Jovici za pozajmicu, jer je dugovao za struju 200.000 dinara a novac mu je bio potreban i radi lečenja majke obolele od karcinoma. Jovica mu je dao 300 evra uz 20 odsto mesečne kamate, a na njegov zahtev kao sredstvo obezbedjenja Dušan mu je ostavio svoj traktor. Nakon nekoliko meseci, zet oštećenog je pokušao da preuzme traktor a da zelenašu u zamenu ostavi svoj "BMW" ali je Jovica to odbio. Umesto da ga vrati, prodao ga je za 1.300 evra sa obrazloženjem da mu Dušan nije vratio dug niti da je plaćao kamatu – kažu naši sagovornici iz policije.

Kako saznajemo, Dušan je odlučio da zelenaša prijavi kada je u novinama pročitao da je protiv njega podneta krivična prijava jer je od oštećenog I.V. tokom šest godina za pozajmljenih 300 naplatio 10.000 evra.

- Sumnjamo da ova dvojica nije jedine Jovicine žrtve pa pozivamo sve one koji su od njega pozajmljivali novac uz zelenaške uslove da nam se jave – kažu u policiji.

(D. K.)