VISILI S OGRADE: Migranti sprečeni da uđu u Španiju (FOTO) (VIDEO)

Granicu je danas pokušalo da pređe više desetina migranata, a najmanje njih 25 bosi i krvavih stopala, satima su se držali za vrh ograde. Neki od migranata uzvikivali su: "Sloboda!" i "Pobeda!" i pozvali Crveni krst da im pomogne da izađu iz Maroka

Španska i marokanska policija osujetile su danas još jedan pokušaj više desetina afričkih migranata da preskoče ogradu i uđu u špansku enklavu Melilja.

Najmanje 25 migranata, bosi i krvavih stopala, satima su se držali za vrh ograde, preneo je AP.

Ovo je još jedan slučaj u talasu afričkih migranata, koji pokušavaju da probiju granicu između severnog Maroka i enklava Melilja i Seuta.

Migranti u tome veoma retko uspevaju, ali nagrada za uspeh je velika - bolji život u Španiji ili nekoj drugoj zemlji Evrope - zbog čega su siromašni stanovnici Afrike spremni da preuzmu rizik.

Granicu je danas pokušalo da pređe više desetina migranata i za sada nije poznato koliko ih je u tome uspelo.

Njih oko 25 ostalo je na vrhu ograde, satima pošto je pokušaj prelaska počeo, dok je jedna grupa odustala i vratila se.

Neki od migranata uzvikivali su: "Sloboda!" i "Pobeda!" i pozvali Crveni krst da im pomogne da izađu iz Maroka.

Jedan od migranata je, posle vise sati provedenih na ogradi, pao s njenog vrha, a španski policajci su mu dali vodu i predali ga marokanskim kolegama.

Maroko i Španija pojačali su nadzor granica od 6. februara, kada se 15 migranata udavilo pokušavajući da uđe u drugu špansku pograničnu afričku enklavu, Seuta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)