Bosanac uhapšen zbog skrivanja topa i vojne opreme

Prilikom hapšenja i pretresa, u pomoćnoj prostoriji kuće Milenka Trifunovića pronađen je i zaplenjen protivavionski top, veća količina oružja i municije. On je, inače, u Sudu BiH osuđen na kaznu od 33 godine zatvora, zbog krivičnog dela genocida

Na području Skelana u BiH uhapšen je Milenko Trifunović, zvani "Čop", zbog krivičnog dela neovlašćenog prometa oružjem i vojnom opremom a kod njega je, između ostalog, pronađen i protivavionski top.

On je, inače, u Sudu BiH osuđen na kaznu od 33 godine zatvora, zbog krivičnog dela genocida, počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine, a nakon odluke Ustavnog suda BiH prekinuto mu je izdržavanje zatvorske kazne.

Trifunovića, rođenog 1967. godine u Srebrenici, uhapsili su ga po nalogu Tužilaštva, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Prilikom hapšenja i pretresa, u pomoćnoj prostoriji kuće osumnjičenog pronađen je i zaplenjen protivavionski top, veća količina oružja i municije, čija nabavka i držanje ni pod kojim uslovima nisu dozvoljeni građanima BiH, podseća se u saopštenju Tužilaštva.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o predlogu za određivanje mere pritvora, objavili su lokalni mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)