Alkaraza pitali da li može da nadmaši Đokovića, Federera i Nadala: Oduševio je odgovorom

M. B.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Lepe reči šampiona Vimbldona, koji je sa obe noge na zemlji i dalje

Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Karlos Alkaraz je posle pobede nad Novakom Đokovićem od 3:0 i odbrane titule na Vimbldonu blistao na konferenciji za medije.

- Da, osećam da je kao prvi, odličan osećaj biti šampion ponovo. Zaista sam ponosan i srećan sam - rekao je Alkaraz, koji je istakao i da će gledati finale Eura na telefonu jer ide na šampionsku večeru.

- Imam večeru pobednika, ali ću da gledam na telefonu prvo poluvremenu! Ne smem da propustim, veliki momenat za španski narod. Gledali su moje finale, hoću ja njih da gledam i da ih podržim.

Analizirao je i samo finale.

- Iskreno, sjajan osećaj. Odličan meč. Novak nije igrao svoj najboljih tenis, a ja sam to iskoristio koliko sam mogao. Biti šampion Rolan Garosa i Vimbldona i da je to malo ljudi uradilo, to je sjajno. Osvojio sam Vimbldon dva puta i drago mi je što sam iskusio ovaj osećaj ponovo.

Upitan je i o rekordima i tome da je najmlađi koji je spojio Vimbldon i Rolan Garos.

- Očigledno, video sam statistiku, da sam najmlađi koji sam osvojio Vimbldon i Rolan Garos u istoj godini. Gledao sam da ne mislim na to, da držim svoj put. Glavni cilj i moj san je da sedim sa velikim momcima za stolom. Želim da nastavim, da pobeđujem i da moja karijera ide u tom smeru.

Upitan je i o tome da je trenutno u sa 21 godinom uradio više nego Đoković, Federer i Nadal u tim godinama, pa da li se nada da će moći da nadmaši veliku trojku.

- Sada, srećan sam šta radim sa svojim timom, ponosan sam na sve. Sve što smo uradili je neverovatno. Želim samo napred, da rastem, da nastavim da pobeđujem. Ne znam gde mi je granica, ne želim da razmišljam, samo želim da ostanem u ovom momentu. Ne znam, 20, 15, četiri, ne znam, nikada ne znate, videću šta mi budućnost donosi.

Nahvalio je i Đokovića.

- I dalje mislim da je supermen, šta je uradio posle operacije, nešto neverovatno, nešto sjajno. Pričao sam sa svojim timom, da uopšte igra turnir i da dođe do finala, on je nešto što nije sa ove planete. Za mene, on je i dalje supermen.

Alkaraz ističe da je naučio pouke iz mečeva kada je imao krize i posebno je radio na servisu.

- Kao što sam rekao, u uvodnoj rundi sam shvatio da moram mnogo bolji. Trenirao sam servis, bio sam sve bolji iz kola u kolo. Servis je počeo da mi bude glavno oružje u finalu. Želim da mi forhend može biti bolji, ali i igra mi se može unaprediti. Moram da nastavim da radim i da rastem.

Istakao je da je dobro za sport što on i Janik Siner imaju novo rivalstvo u nastajanju.

- Biti sa Janikom na vrhu, osvajati Grend slemove, dobro je da tenis ima nova lica i da radi velike stvari na velikim turnirima. Drago mi je što ga vidim tu, imamo dobro rivalstvo. Dobro je za sport, za tenis, pa i za igrače.

- Morao sam da budem bolji, da se ponašam odgovornije. Znao sam da neke stvari mogu da se dese ponovo, da bi mogle da mi se vrate na Grend slemovima, na sledećim zadacima. Ovde sam upravo zbog toga što sam uspeo da uradim neke dobre stvari na tom planu.

(Telegraf.rs)