Museti posle meča ušao u svlačionicu i izgovorio neverovatne reči o Novaku Đokoviću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponosan je Italijan na uspeh i plasman u polufinale Vimbldona

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser, Lorenco Museti nije uspeo da savlada našeg Novaka Đokovića i zaustavio se na polufinalu Vimbldona ove godine, pošto je naš as bio bolji u tri seta, ali... Pokazao je da je pravi car posle meča, što je otkrio i na konferenciji za štampu.

Naime, on je posle meča otišao u Novakovu svlačionicu i javno pohvalio Đokovića rekavši mu da nikada u životu nije igrao protiv ovakvog Srbina.

- Bio je dobar meč, dobra predstava sa obe strane. Mislim da nam je ovo sedmi put da igramo međusobno, a kao što sam rekao njegovom timu u svlačionici, nikada nisam igrao protiv ovakovog Noleta. Impresioniran sam bio danas. Prvi meč na travi, njegov stil igre je odličan za ovu podlogu. Pogotovo kod riterna, smešno je koliko je dobro riternirao pri kraju meča. U bitnim poenima u drugom setu, kada sam imao priliku za brejk, odlično je servirao. Zaslužio je ovu pobedu. Odlična borba, odlične razmene - rekao je Italijan.

Srećan je i ponosan je na veliki uspeh tokom ove dve sedmice u Londonu.

- Da, ponosan sam. Malo sam tužan zbog današnjeg meča, u kojem pravcu je otišao. Mislim da je Nole igrao fantastičan tenis. Pokazao je da je u sjajnoj formi, ne samo na nivou njegovog tenisa, nego i fizički. Nemam mnogo da kažem o svojoj igri, igrao sam dobro. Idem kući sa mnogo pozitivnih utisaka i osećanja. Dve sjajne nedelje za mene. Iznenađen sam koliko sam dugo ostao na nivou na kojem sam bio danas. Ponosan sam na dostignuće na ovom turniru.

Da li si razmišljao o Novakovom kolenu kada si krojio strategiju?

- Ne, video sam kako je igrao mečeve pre našeg susreta. Nisam video da se muči fizički. Nije možda igrao najbolji tenis u uvodnim rundama, verovatno je hteo da vidi u kojem je stanju. Iskreno, imao je vremena da se odmori. Četvrtfinale nije igrao, imao je više dan odmora. Nisam ni pomišljao da će da se muči u kretnji.

Šta si naučio o sebi?

- Kao što sam rekao, mnogo pozitivnih stvari. U pozitivnim stvarima sam prepoznao sebe. Da mogu da igram sa svima na turu i da mogu da pobedim svakog. Pre turnira nisam imao to znanje, da sam neko ko može da pobedi svakog. Moj nivo može da bude i bolji, čak i kada se igra na tri dobijena seta. Idem kući sa razmišljanjem da mogu da pobedim skoro svakog.

Da li je ovo novi veliki uspeh italijanskog tenisa?

- Svi imaju svoju karijeru, ali uvek je dobra emocija kada vidite Italijane i na ATP i VTA turu kako turnir teče. Svake nedelje je, hajde da kažemo, jedno italiajnsko ime u polufinalu, finalu ili pobednik. Naravno, imam svoju karijeru. Ali, ako neki Italijan ode daleko, srećan sam zbog njega. Isto važi za Olimpijske igre koje predstoje. Zaista sam srećan što ću biti deo svega toga i što ćemo pokazati svetu još jednom italijanski tenis, te da možemo i do medalje.

(Telegraf.rs)