Bila u centru skandala tokom Vimbldona zbog trovanja, ležala u bolnici 4 dana, sada gradi karijeru van tenisa

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tenis je napustila sa samo 22 godine

Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Svojevremeno je bila teniska zvezda u usponu, predviđali su joj sjajnu karijeru tokom tinejdžerskih dana, ali je Britanka Gabrijela Tejlor na kraju platila ceh tokom borbe sa mentalnim zdravljem, usled pritisaka i zahteva profesionalnog sporta!

Baš tokom te borbe koja je trajala za vreme pandemije kortona virusa, Tejloorva je odlučila da napusti tenis, promeni profesiju i postane slikarka.

Profesionalac je postala sa 16, dve godine ranije bila je juniorska šampionka Britanije, da bi 2016. dospela na naslovne strane tokom svoje kampanje za juniorski Vimbldon.

Bila je primorana da se povuče tokom četvrtfinala, jer je zaglavila na intezivnog nezi četiri dana - dok tenisom nije mogla da se bavi narednih mesec dana. Dobila je bakterijsku infekciju leptospirozom koja se može preneti urinom pacova.

Umislila je da je otrovana, ali su doktori to proglasili malo verovatnim. Policija je u međuvremenu otvorila istragu i nije našla nikakve dokaze da joj je hrana tokom turnira bila kontaminirana.

Dve godine kasnije - nakon niza ITF titula i probijanja među 200 najboljih na svetu - Tejlor je pozvana u britanski tim Fed kupa i dobila je "vajld kard" za Vimbldon.

U svom jednom i jedinom Grend slem meču glavnog žreba, uzela je set protiv Eženi Bušar. Nažalost, to je bio vrhunac njene karijere, pošto su njeni problemi sa mentalnim zdravljem i pandemija koronavirusa doveli do njenog prevremenog penzionisanja dve godine kasnije.

(Telegraf.rs)