Zakazan još jedan veliki spektakl na Vimbldonu! Alkaraz ukršta koplje sa Medvedevim za mesto u velikom finalu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav nas meč samo čeka!

Foto: Tanjug / AP

Mladi španski teniser, Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je nakon preokreta uspeo da bude bolji od Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država u četiri seta - 3:1 (5:7, 6:4, 6:2, 6:2)!

Bio je to još jedan dugačak meč danas u muškom delu žreba, a nakon što su se Siner i Medvedev zadržali čak četiri sata na Centralnom terenu. Alkaraz i Pol su bili nešto manje, oko tri sata i 15 minuta, a Amerikanac je propisno namučio mladog Španca, posebno u prva dva seta.

Samim tim, dobili smo još jedan veliki spektakl na Vimbldonu u kojem će se Danil Medvedev i Karlos Alkaraz boriti za mesto u finalu, a taj meč zakazan je za petak.

Kao što smo rekli, prvi set doneo nam je reviju brejk lopti. Tomi Pol je prvi uspeo da izgubi servis, ali ga je odmah povratio i za pravo čudo, Amerikanac je do kraja jedini uspeo da napravi još jedan brejk i to u 12. gemu, čime je poveo sa 1:0 u meču.

Prosto je neverovatno da nismo videli više brejkova, jer je prvi set doneo čak 15 brejk lopti na obe strane, što dovoljno govori koliko je Alkaraz igrao na promenljivom nivou.

U drugom setu, Tomi Pol je ponovo prvi došao do brejka, ali je onda naglo pao u igri i dopustio Alkarazu da se u potpunosti razigra. Španac je uspeo da veže dva brejka do kraja ovog perioda igre i da čak i relativno lako dobije drugi set i izjednači na 1:1.

I treći set je doneo reviju brejk lopti, ali i brejkova, pa smo tako u ovom periodu videli čak 12 brejk lopti i na kraju dva brejka više za Karlosa Alkaraza.

Poslednji, četvrti set doneo je konačan slom Pola, koji je dva puta izgubio svoj servis i na kraju otvorio Alkarazu vrata polufinala Vimbldona.

(Telegraf.rs)