Dona Vekić dva puta pričala o meču sa Olgom Danilović posle plasmana u polufinale Vimbldona: "Zabolelo me je"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatska teniserka kaže da joj je taj poraz bio jedan od težih

Foto: Tanjug / AP

Hrvatska teniserka, Dona Vekić napravila je senzaciju i plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas bila bolja od još jednog prijatnog iznenađenja turnira, teniserke Lulu Sun sa Novog Zelanda u tri seta - 2:1 (5:7, 6:4, 6:1).

Bila je jako emotivna Dona na konferenciji za medije, gde je interesantno dva puta rešila da se podseti okršaja sa Olgom Danilović na Rolan Garosu od pre mesec dana, kada je poražena u dramatičnom supertajbrejku trećeg seta po ledenom vremenu na terenu "Simon Matje".

- Da, bio je to jako težak poraz za mene u Parizu. Iskreno, to me je toliko zabolelo da sam shvatila da mi je potrebna promena. To me je poguralo i motivisalo još više - rekla je Dona.

Potom je istakla da je bilo mnogo momenata kada je htela jednostavno da završi sa tenisom, a da se jedan desio pred početak Rolan Garosa ove godine.

- Bilo je par momenata u mojoj karijeri kada nisam više želela da igram tenis. Većinom znate da je to bilo nakon mojih operacija, ali zapravo je postojao jedan momenat koji se desio u skorije vreme - rekla je Vekićeva, pa nastavila:

- Bio je to četvrtak pre Rolan Garosa ove godine kada smo imali zakazan trening. Stigla sam na kompleks, rekla sam Niku - slušaj, želim da se povučem sa Rolan Garosa. Želim da idem kući, da uzmem dužu pauzu. Nisam imala energije, nikakve motivacije da nastavim da vežvam i da se teram dalje, jer sam osećala da sam poslednjih meseci dala sve za tenis, a da nisam dobijala rezultate koje sam očekivala.

Ponovo se potom osvrnula na taj meč sa Olgom, koji joj je očigledno baš ostao ucrtan u sećanju.

- Bio je to jako, jako težak momenat, ali su oni bili tu uz mene. Kao što sam rekla, taj poraz u Parizu bio je jako, jako bolan, ali me je motivisao da nastavim da radim, da nastavim da guram dalje. Neverovatno je kako se stvari u tenisu brzo menjaju. Jedna od mojih najboljih prijateljica koja je bila sa mnom u Rimu me je zvala i razgovarala sam sa njom pre meča. Rekla sam joj - sećaš li se šta je bilo u Rimu? A ona mi je odgovorila - pa da, a sada si ovde u četvrtfinalu, zapravo polufinalu. Mislim da se stvari ne samo u tenisu, nego i u životu mogu mnogo brzo promeniti - zaključila je Vekićeva.

(Telegraf.rs)