Zverev "pobegao" sa Đokovićevog puta! Noletu se sve otvorilo, Fric izbacio Nemca posle velikog preokreta

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanac je uspeo da slavi u pet setova, iako je gubio sa 0:2

Foto: Tanjug / AP

Novo iznenađenje na Vimbldonu i to posle preokreta! Gubio je Tejlor Fric sa 0:2 u setovima od Aleksandera Zvereva, a onda je stegao ruku, namestio servis i krenuo da rešeta Nemca, trenutno četvrtog tenisera na planeti. Malo po malo, Amerikanac je gradio temelj i na kraju je odneo pobedu u pet setova za oko tri sata i 30 minuta igre, tako da je ispao još jedan favorit iz dela žreba Novaka Đokovića - 3:2 (4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3)!

Potpuno očekivano, ovaj meč umnogome je zavisio od servisa. Stoga ne čudi što na početku prvog seta nismo videli niti jednu brejk loptu sve do pred sam kraj kada je Zverev uspeo da dođe do dve pri rezultatu 15:40.

Prvu nije uspeo da realizuje, ali drugu jeste i time je naravno i prelomio set u svoju korist, pošto je sledeći gem protiv indisponiranog Frica dobio bez izgubljenog poena.

Kada je reč o drugom setu, tamo smo gledali gotovo preslikanu situaciju. Doduše, ovoga puta brejk lopti nije ni bilo, pa smo očekivano pristupili igranju tajbrejka. Bolje je u njega krenuo Nemac, poveo je sa 2:6, stigao do četiri set lopte i uspeo je da iskoristi treću.

Međutim, konačno se "zapalio" Tejlor Fric u trećem setu kada je stigao do prvih brejk lopti. U trećem gemu nije uspeo da iskoristi situaciju, ali u devetom jeste i to je bio idealan trenutak, jer Zverev potom nije imao šansu da se vrati i otišli smo u četvrti set.

I tamo je bilo apsolutno isto kao i u četvrtom setu. A i tajbrejk je bio prilično sličan. Poveo je Tejlor sa 6:1, stigao do pet set lopti i na kraju je realizovao treću i tako poravnao rezultat na 2:2 i odveo nas u odlučujući, peti set u kojem je naravno Fric imao psihološku prednost.

U petom setu je Tejlor uspeo da napravi brejk već na samom startu, da povede sa 4:1, što je na kraju bila nepremostiva prepreka za Aleksandera Zvereva, koji do kraja nije čak ni stigao do brejk lopte.

To znači da se i Nemac, trenutno četvrti na svetu, sklonio sa Novakovog puta na Vimbldonu, a njihov duel bio je planiran za polufinale. Ovako, Amerikanac ostaje najatraktivniji rival iz tog dela žreba, a na Đokovićevoj strani.

(Telegraf.rs)