Rune o meču sa Đokovićem: "Biće top bitka, kako može biti kad igrate protiv Novaka?"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danac ističe da će pokušati da unapredi svoju igru za duel sa sedmostrukim šampionom Vimbldona

Foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Holger Rune je preživeo pravi pakao u trećem kolu Vimbldona, pošto je gubio sa 2:0 protiv Kentana Alija iz Francuske, dok je u četvrtom setu bio na pragu ispadanja jer je u tajbreku imao mini-brejk zaostatka.

Ali, na kraju je uspeo da preokrene i dođe do pobede od 3:2, gde je u petom setu razbio rivala sa 6:1 i zakazao je spektakl protiv Novaka Đokovića u ponedeljak.

Meč je prekidan nekoliko puta zbog kiše, a na kraju je premešten na Teren broj 1, gde se igralo pod krovom, a Rune ističe da mu je to prijalo.

- Veoma sam srećan što sam igrao na terenu 1 posle, podigao sam ritam i igru - rekao je Rune i istakao da će protiv Novaka biti velika bitka.

- Biće top bitka, kako može biti kada igrate protiv Novaka, jedan od najboljih svih vremena. Moram da igram najbolju igru, znam da je imao operaciju, trenirali smo... Moraću zaista da pokažem sve što znam i da pokušam da pobedim. Znam da je Novak slavio sedam puta na Centralnom terenu, ali nisam posvećen psihički tome, već da napredujem i pokušam da unapredim najviše što mogu svoju igru.

Rune je otkrio na čemu posebno radi kako bi unapredio igru.

- Servis i ritern pokušavam da unapredim što više. To je veoma bitno na travi, reliji nisu dugi. Ali je odlično riternirao, žurio sam, nisam bio spreman za sve to što se dogodilo. Ubrzao sam noge, onda sam počeo da igram bolje sa osnovne linije i to je rešilo stvari.

(Telegraf.rs)