Siner posle ubedljive pobede nad Kecmanovićem: "Treba da budem prijatelj sa travom, mučio sam se"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaže ipak Janik da mu je drago što je uspeo da obavi svoj deo posla

Foto: TANJUG / AP

Najbolji teniser na svetu u ovom momentu, Janik Siner uspeo je da savlada Miomira Kecmanovića u tri seta i da se plasira u četvrto kolo, odnosno osminu finala Vimbldona za tek nešto više od sat i po vremena igre - 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

Nije imao Miša rešenje za Sinera, a Italijan je istakao da je vrlo zadovoljan svojom igrom danas.

- Srećan sam zbog svoje igre danas, mislim da sam udarao loptu sa dobrom brzinom i srećan sam zbog toga, hvala vam što ste ostali svi ovako kasno. Ovo je bio "zaposlen" dan na Centralnom terenu, tako da mi je drago što sam završio, sada ću da se oporavim i da se spremim za sledeću rundu.

Dodaje Kecmanović da je Vimbldon za njega oduvek bio poseban.

- Dobro je biti ponovo ovde nazad, ovo je izuzetno mesto, ako ne i najizuzetnije na svetu. Sve to kada se iskombinuje, ja sam jako srećan što sam ovde.

Pokušava Janik i dalje da napreduje, iako je došao do samog vrha ATP liste.

- Pa, moj tim i ja radimo naporno da budemo u ovoj poziciji, moja igra je napredovala, ali i dalje pokušavamo da napredujemo, mnogo je žrtvi i radne etike. Kombinacija mene i tima, trudimo se da budemo sve bolji.

Dodaje da je ono najvažnije da bude prijatelj sa travnatom podlogom na Vimbldonu i da će se iz toga izroditi dobre stvari.

- Pa, da budem prijatelj sa travom. To se govori, budi prijatelj sa travom, nešto će dobro da se dogodi. Na početku sam se mučio, ali svake godine imam utisak kao da napredujem, videćemo šta ću uraditi ove godine, ali srećan sam što sam na terenu, to je najvažnije. Zahvaljujem se publici što se došli!

(Telegraf.rs)