Igranje protiv Đokovića na Centralnom terenu biće mu uspeh karijere: Ko je Novakov prvi protivnik?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne može se pohvaliti nekim prevelikim uspesima 28-godišnji Argentinac, protivnik srpskog tenisera u 1. kolu Vimbldona

Printskrin: instagram/pecachin

Novak Đoković saznao je svoj put do odbrane trofeja na Vimbldonu i novom ispisivanju istorije tenisa.

Branilac titule na terenima "Ol Ingland Klaba" krenuće u ponedeljak ka svojoj 8. tituli na najprestižnijem teniskom turniru na svetu, kao što to običaj nalaže u prvom meču koji se igra na Centralnom terenu.

Rival će mu biti Pedro Kačin iz Argentine, kako je odlučeno današnjim žrebom.

Argentinski teniser nije toliko poznat široj javnosti, iako se trenutno nalazi na 68. mestu na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

Najbolji rezultat u karijeri 28-godišnjeg Argentinca bila je 54. pozicija koju je dostigao u novembru prošle godine.

Možemo čak reći i da će to što će igrati protiv Novaka Đokovića na Centralnom terenu Vimbldona biti i najveći trenutak u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Nije osvojio nijednu ATP titulu i do prošle godine nije nikada igrao ni na Grend slemovima. Debi na najvećim turnirima mu je bio na prošlogodišnjem Rolan Garosu na kome je stigao do druge runde, a najdalje je došao na US openu kad je stigao do trećeg kola.

Kao i većina njegovih sunarodnika, i Kačin je klasičan "šljakaš", odnosno najviše voli i najbolje igra na zemljanoj podlozi. U karijeri je odigrao ukupno 5 mečeva na travi i doživeo 4 poraza.

Foto: Tanjug/AP

Veći deo svoje karijere je proveo igrajući po čelindžerima i uspeo je da zaradi, pomalo neverovatnih, 970.000 dolara od novčanih nagrada na turnirima.

Protiv Novaka Đokovića nikada nije igrao, ali su jednom sparingovali, o čemu svedoči i fotografija na njegovom Instagram profilu. Bilo je to tokom Mastersa u Madridu 2018. godine.

Što se tiče stvari van tenisa, možemo reći da je kao i svi Argentinci zaluđen fudbalom i uspeo je čak i da upozna Lionela Mesija.

Tako na njegovom profilu na društvenim mrežama uglavnom i dominiraju fotografije sa tenisa, odmora sa prijateljima i fudbalskim zvezdama.

(Telegraf.rs)