Procurila prva informacija o Nadalu posle povrede stomaka

Rafa je rekao da ne zna da li će igrati polufinale, ali posle ovoga šanse za to rastu

Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal je u neverovanom meču savladao Tejlora Frica u kojem je bio jači i od povrede stomačnog mišića, koja ga je mučila.

Delovalo je u jednom momentu da će Nadal predati meč, i sam je priznao da je razmišljao o tome, ali se na kraju nije odlučio na taj potez i ispostavilo se da je bio u pravu, jer je uspeo posle super-tajbrejka da slomi otpor Amerikanca.

Posle meča je Nadal rekao da ne zna da li će biti u stanju da igra polufinale protiv Kirjosa i da mora da obavi analize i konsultacije sa lekarima.

- Ako vam nešto sada budem rekao ispašću lažov. Ne znam ništa u ovom trenutku i ne mogu ništa o tome da vam kažem. Moram da obavim preglede i konsultacije sa lekarima - rekao je Nadal posle pitanja da li će biti spreman da igra meč polufinala.

Španski mediji ipak su sada objavili i prvu informaciju o Nadalu, a to je da je zakazao trening na terenu broj 10 od 13.30 do 14.30, koji je takođe otvoren za javnost.

Ovo njegove navijače može samo da raduje i da bude znak da će Španac ipak da se pojavi na Centralnom terenu u petak u duelu protiv Nika Kirjosa.

(Telegraf.rs)