Ćaćić sa Italijanom prošao dalje na Vimbldonu: Sledeći je Britanac sa kojim je Jankovićeva uzela Grend slem

Nikola u drugom kolu ide na Džejmija Mareja i Bruna Soareša

Foto: MN Press

Još jedna pobeda srpskih tenisera na Vimbldonu! Nikola Ćaćić je zajedno sa Andreom Vavasorijem obezbedio prolaz u drugo kolo turnira u Londonu, pošto je na startu vrlo ubedljivo savladao Sebastijana Baeza i Federika Delbonisa iz Argentine u tri seta za dva časa i 20 minuta igre - 3:0 (6:2, 7:6, 7:6).

Iako su pre meča bili postavljeni za autsajdere, Ćaćić i Vavasori su brzo pokazali da između sebe imaju odličnu hemiju i već u prvom setu su zadali svoj ritam koji Argentinci nisu mogli da isprate. Uz dva brejka stigli su do inicijalne prednosti, koju su potom "ukrupnuli" posle dramatičnog drugog koji je okončan u dugačkom tajbrejku koji je pripao Srbinu i Italijanu rezultatom 8:6.

Treći set je bio gotovo identičan. Razlika je jedino bila u tome što za vreme njegovog trajanja brejkova nije bilo, pa se opet otišlo u tajbrejk koji je takođe rešen sa 8:6 u korist srpsko-italijanskog para.

U narednom kolu, srpkog i italijanskog tenisera čeka nimalo lak posao protiv devetih nosilaca, Džejmija Mareja i Bruna Soareša. Podsetimo da je Britanac iz ovog para već Grend slem šampion i to sa našom Jelenom Janković u miks dublu na istom ovom turniru još pre skoro čitavu deceniju.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)