Šampionski jelovnik Novaka Đokovića: Pet obroka dnevno, malo mesa, gluten zabranjen!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski as je još 2013. napisao knjigu "Serviraj za pobedu" u kojo je opisao svoj jelovnik koji mu je pomogao da bude šampion

Šampion Vimbldona Novak Đoković za svoje dobro zdravlje i brz oporavak od povreda zahvaljuje biljnoj ishrani. Naročito smatra da ishrana doprinosi energetskim nivoima tela, jer treba izdržati pet sati na terenu i igrati najbolje kad je najpotrebnije.

U knjizi "Serviraj za pobedu" Novak je izneo svoj jelovnik, koji je do sada verovatno malo promenjen (knjiga izašla 2013), jer kao što ćete videti u ovom jelovniku ima malo mesa i to piletine.

Đoković je sad napravio plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život. Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Đoković vam još daje i savete kako da se oslobodite stresa i koje lake vežbe da radite da biste se pokrenuli i razgibali, iste one koje i on radi pre svakog meča.

PRVI DAN

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena, brusnice, suvo grožđe, semenke suncokreta, bademi

Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)

Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja

Večera: Cezar salazta sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada.

Foto: Pixabay.com

DRUGI DAN:

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha voće.

Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom

Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće

Užina: Voće

Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice pilteine, supa od paradajza.

Telegraf.rs

TREĆI DAN:

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće

Užina: Humus sa jabukama

Ručak: Zelena salata, testetnina bez glutena (uključujući pirinač, lešnike i bosiljak)

Uživo: Avokado sa krekerima bez glutena i voće

Večera: Sveža mešavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom.

VIDEO: Đoković od dosade zbog kiše počeo da štrika

(Telegraf.rs)