Brutalan odgovor Novakovih navijača na priču kako je Ivanišević "pucao" po Srbima tokom rata (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigla je i reakcija fanova najboljeg tenisera sveta

Foto: Guliver/ Vince Caligiuri/Getty Images

Izjava Gorana Ivaniševića, koju je dao Njujork Tajmsu u jeku rata u bivšoj Jugoslaviji, kada je opisao kako je svojevremeno iz zabave pucao iz mitraljeza i "zamišljao kako bi bilo dobro da su Srbi ispred njega.

Nema sumnje da je tada 22-godišnji Ivanišević podstaknut propagandom u ratno vreme od strane političara i medija dao zapaljivu izjavu, ne razmišljajući mnogo o njenim posledicama.

Zbog toga su je mnogi sada "iskopali" kada je postao jedan od trenera Novaka Đokovića tokom Vimbldona.

Međutim, Ivanišević je svojim ponašanjem u kasnijim godinama pokazao da je izjava plod pada pod uticaj propagande mladog momka koga je propaganda dovela u zabludu.

Goran Ivanišević sa Novakom Đokovićem i Marjanom Vajdom; Printskrin: Instagram/djokernole

U narednim godinama Ivanišević je bio o jedan od najvećih navijača Novaka Đokovića, koji ga je podržavao i onda kada je delovalo da svi gube veru u njega.

Međutim, Đokovićevi navijači, kojima je zasmetalo što se izjava Ivaniševića iz 1993. ponovo pominje, imaju "keca u rukavu".

Naime, kao dokaz da Ivanišević nema ništa protiv Srba, priložili su fotografiju iz Melburna 2015. godine, na kojoj je sa navijačicom Srbije, čije je čitavo lice u bojama zastave Srbije. Na sve to, na glavi je imala četničku kokardu. I to ne bilo koju, već obeležje Dinarske divizije Momčila Đujića.

Zbog toga je Ivanišević bio stavljen na stub srama u Hrvatskoj svojevremeno u tamošnjim medijima.

VIDEO: Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(Telegraf.rs)