"Treba već jednom da prestanemo da se čudimo kada Đoković gubi": Vilander poručio šta misli o Novaku

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Nije ovo bio US open kojem se Novak Đoković nadao, pošto je kao što je to dobro poznato eliminisan od Alekseja Popirina iz Australije još u trećem kolu. Za titulu će se u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu boriti Janik Siner i Tejlor Fric.

Ohrabrio je Đoković navijače odmah posle turnira da ovo nije kraj i da on i dalje želi da igra, tako da sa nestrpljenjem očekujemo Australijan open, gde će ponovo pokušati da dođe do te magične brojke od 25 Grend slemova.

A bivša teniska legenda, a sada komentator i ekspert, Mats Vilander istakao je da je Novak ove godine imao samo jedan cilj i da ga je ostvario, te da je naredni verovatno baš Australijan open.

- To je samo podsetilo njega i sve da je on samo ljudsko biće. Imao je samo jedan cilj ove godine, a to je da osvoji zlatno na Olimpijskim igrama. Imao je operaciju na kolenu u najgorem mogućem momentu i ipak je uspeo da uzme zlato pored svega. Poraz na US openu samo pokazuje da je spreman da dočeka kraj sezone i da ćemo ga gledati na Australijan openu - analizirao je situaciju Mats Vilander.

Podvlači Švađanin da više ljudima ne treba da bude čudno to što Novak gubi, već da treba da bude čudno kako i dalje sa 37 godina osvaja turnire.

- Situacija je sada takva kakva jeste za njega. Naravno da bi on želeo da osvaja sve Grend slemove, ali to znači da mora više i da odmara, trenira i radi na nekim stvarima, tako da se oseća kao dvadesetsedmogodišnjak u Australiji. Treba već jednom da prestanemo da budemo iznenađeni kada on gubi i da budemo iznenađeni kada i dalje osvaja turnire sa 37 godina - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)