Neverovatno otkriće sa US opena: Igrači se kažnjavaju novčano svaki put kada polome reket na meču

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Jasno je da ponekad teniseri izgube živce, a da je najlakši način osloboditi se negativne energije taj da se razbije sam reket. Za to sudije po običaju izdaju opomenu teniserima i teniserkama, a neki idu i korak dalje, pa čak i novčano kažnjavaju igrače za pomenuti "eksces".

O tome je baš razgovarao američki teniser Ben Šelton, koji ima dogovor sa kompanijom "Yonex" kada je sama oprema u pitanju. Pošto je reč o japanskoj kompaniji koja mnogo vodi računa o ugledu, oni nikako ne podržavaju nikakve izlive agresije i besa zbog čega za svaki polomljeni reket oduzimaju određenu sumu novca od sponzorskog ugovora.

Mnogi ljubitelji tenisa nikada nisu ni znali, ni čuli za informaciju da teniseri uopšte mogu da budu kažnjeni zbog tako nečega. A jedan od igrača koji je inače stalno bio pod prismotrom je Nik Kirjos, koji je upravo i sarađivao sa "Yonex"-om.

Sve stoji do poznate japanske kulture mira i poštovanja prema svemu, pa i drugim stvarima, zbog čega se insistira na kazni kada se pravila prekrše.

Nije poznato kolika je suma novca koja se oduzima samim igračima, ali čak i da je simbolična, pokazuje kakav je stav prema neprimerenom ponašanju.

(Telegraf.rs)