Holanđanin brutalno zgazio Alkaraza na US Openu, pa pobedu proslavio na najčudniji način ikada

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Ogroman šok, ubedljivo najveći od početka US Opena u obe kategorije priredio nam je Botik Van de Zandshulp u trećem kolu pobedivši velikog favorita i trećeg tenisera sveta Karlos Alkaraza sa 3-0 (6:1, 7:5, 6:4) i tako verovatno došao do trijumfa karijere. A malo je zaista ko očekivao nešto ovako...

Evidentno pražnjenje Španca posle finala Olimpijskih igara još jednom je uzelo maha, pa je tako nakon Gaela Monfisa na startu Sinsinatija, protiv njega skalp uzeo i 74. na planeti. Holanđanin ni sam nije verovao u čudo pre početka okršaja, pošto je upravo tada najavio da mu je potrebna i "pomoć" rivala.

Ona se i dogodila, Karlitos nije bio na svom nivou od početka, pa je tako ubedljiv prvi set samo najavio kasniju katastrofu. Nagoveštavao je Alkaraz da bi možda mogao da se vrati u igru, pošto je u naredna dva perioda meča uspevao da vrati brejk minusa, ali je do kraja ipak bivao "brejknut" još po jednom.

Mislili biste da će Van de Zandshulp skakati od sreće posle ovakve pobede, ali to ni blizu nije bio slučaj. Čak naprotiv.

Teniser koji još uvek nema ATP titulu, ali ima najbolji plasman od 22. mesta, samo je mirno prišao mreži nakon poslednjeg poena, primio ruku poraženom i onda aplaudirao publici i zahvaljivao se na podršci.

Dobio je Holanđanin ovacije sa pravom i tako produžio svoj potencijalni san. Kada dobijete jedan ovakav okršaj apetiti svakako rastu... U osmini finala ga očekuje okršaj sa Džekom Drejperom, 25. nosiocem iz Velike Britanije.

(Telegraf.rs)