Veliko iznenađenje na US Openu: Jedan od favorita ispao glatko od igrača koji je mučio i Đokovića

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Ovogodišnji US Open je već doneo nekoliko velikih iznenađenja, a najnovije stiže iz meča treće runde gde je ispao sedmi nosilac ovog turnira, a to je Hubert Hurkač iz Poljske koga je porazio Džordan Tompson iz Australije sa 3:0 - po setovima 7:6, 6:1, 7:5.

Hubert Hurkač se nalazi na ogromnom sedmom mestu na ATP listi, zbog čega je bio i jedan od velikih favorita na samom turniru, ali to nije opravdao.

Doduše, bio je Hurkač na veoma dobrom putu, pošto je vodio sa ogromnih 5:2 u prvom setu. Napravio je brejk prednosti, čuvao je to, ali onda je doživeo potpuni slom. Servirao je za set, ali je izgubio brejk i tad je krenulo nizbrdo.

Tompson mu je oduzeo prvi set sa 7:6 u taj-brejku, a onda ga je totalno dotukao u drugom setu. Hurkač je izgubio čak tri brejka i izgubio je drugi set veoma brzo i lako sa 6:1. Poljak se povratio u trećem, ali je jedan brejk bio dovoljan Australijancu za iznenađenje.

Inače, Džordan Tompson je već dobro namučio i Novaka Đokovića prošle godine na Vimbldonu, kada je slavio naš Nole sa 3:0, ali taj meč nije bio uopšte lak.

(Telegraf.rs)