Dominik Tim opisao kakav je osećaj pobediti Novaka: "Svaka protiv njega je specijalna, momenat koji sanjate!"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: AP Photo/Seth Wenig

Austrijski teniser Dominik Tim će nešto ranije u penziju i to krajem ove godine, a sada je odigrao i svoj poslednji Gren slem meč na US Openu.

Nakon poraza je istakao da oseća sreću, uprkos teškim godinama iza sebe.

- Da, srećan sam. Mučio sam se dosta u poslednjim godinama, pogotovo zbog toga što nisam uspevao da se vratim na svoj nivo. Doneo sam ovu odluku u martu i od tog momenta, srećan sam - rekao je Dominik Tim.

Odluka o penziji je "pala" u martu i raduje se tom periodu svog života.

- Imao sam prilike da se pripremim za ono što sledi posle tenisa. Volim da igram na turu, bio sam strpljiv, ali volim da budem kući i da imam normalan život koliko mogu. Radujem se ovome, normalan život sada nastupa. Zato mislim da mi nije teško palo i zato sam srećan.

Ostalo je da igra još dva turnira do kraja godine.

- Igraću još UTS u Frankfurtu i turnir u Beču. U Beču će biti poslednji meč. Najviše će mi nedostajati osećaj nakon pobede, ne može da se meri. Ne možete da razumete taj osećaj, pomalo kao da ste na drogama, pretpostavljam.

Otkrio je i svoje planove posle teniske karijere, čime će se baviti u penziji.

- Želim da uđem u održivost. Već imam jednu jedinicu sa solarnom energijom. To mi je bitna tema. Sa druge strane, želim ostati u tenisu. Imamo akademiju u Austriji i bilo bi sjajno kada bi odatle izašli dobri igrači i vredni nastupa na US Openu. To je cilj.

Jedan je od retkih koji je uspeo da savlada Novaka u pet setova.

- Da, to je neverovatan momenat. Tada mi je bilo bitno da, kada izlazim na teren protiv Novaka ili nekog drugog od najboljih tenisera, da mogu da pobedim i da nisam jednodnevno čudo. Kada igrate protiv njih, to je uvek u poznim rundama turnira, svaka pobeda protiv njih je ujedno i bitna pobeda u završnici takmičenja. Sve je imalo svoju težinu. Uvek je značilo da ulazim u polufinale ili finale Grend slema ili Mastersa, svaka pobeda protiv njega je specijalna - zaključio je Tim.

(Telegraf.rs)