Sve o meču Novaka Đokovića i Lasla Đerea u 3. kolu US Opena: Sada jedan protiv drugog, sutra zajedno za Srbiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do sada su se njih dvojica sastala samo jednom, i to u Beogradu u veoma krhkim vremenima za Novaka

Foto: Aaron Doster/Getty images/Profimedia, Tanjug/AP

Posle kompletiranja žreba, ovo je ono čega smo se plašili i nadali u isto vreme - Novak Đoković i Laslo Đere igraće jedan protiv drugog u trećem kolu US Opena. Dobro se poznaju, kolege su iz reprezentacije Srbije, imali su već megdana, a sada ih čeka novi na Artur Ešu.

KADA SE IGRA MEČ?

Kao što je već pomenuto, susret će se odigrati na glavnom stadionu poslednjeg Grend slema u sezoni. Organizator je odlučio da srpski derbi smesti kao poslednji meč noćnog termina, pa će narod u Srbiji imati priliku da okršaj gleda ne pre 02.30 časova.

Tačnije, zavisi od meča Gof - Mertens, pa će čitava priča biti samo za one najstrpljivije.

FORMA ĐOKOVIĆA I ĐEREA

Sve ide kao podmazano za Đokovića na američkoj turneji. Otkad se vratio na ovaj kontinent, usledila je titula u Sinsinatiju uz pobedu nad Karlosom Alkarazom, a onda i dve sigurne i ubedljive pobede na US Openu protiv Aleksandra Milera i Bernabea Zapate Miraljesa.

Sa druge strane, Đere ima takođe odličnu sezonu, orbitira oko Top 30 na svetu i iskoristio je priliku da se na dva turnira pripremi za veliku smotru u Njujorku.

Poražen je u prvom kolu Sinsinatija od Tanasija Kokinakisa, a dva stepenika je otišao dalje u Vinston Sejlemu gde ga je izbacio Sebastijan Baez.

I kada gubi, Laci pokazuje dobru igru i želju da napreduje, pa je bez izgubljenog seta u prva dva kola US Opena eliminisao Brendona Nakašimu i Iga Gastona.

PRENOS MEČA

Meč Đokovića i Đerea možete da gledate na kanalima Eurosporta.

MEĐUSOBNI DUELI

Do sada su se njih dvojica sastala samo jednom, i to u Beogradu u veoma krhkim vremenima za Novaka.

Pokušavao je vlasnik 23 Grend slem titule da uđe u ritam jer mu Australija nije dozvolila učešće zbog dobro poznatih razloga, pa je došao u rodni grad da izbrusi formu za nastavak sezone.

Naišao je na Đerea koji je tada bio u sjajnoj formi na šljaci, pa je usledila borba u tri seta i veoma tesna pobeda Đokovića sa 2:1.

Interesantno je da će baš Novak i Laslo biti glavne uzdanice Srbije samo nekoliko dana nakon finala US Opena. Naša selekcija nastupa u Valensiji i obojica će biti na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom.

NAREDNI PROTIVNIK

U osmini finala, ko prođe od ove dvojice momaka, igraće protiv pobednika meča Borne Goja iz Hrvatske i Jiržija Veselog iz Češke. Niti jedan od njih nije nosilac na ovom turniru.

VREMENSKA PROGNOZA

Ne očekuje se niti jedan oblak tokom petka, pa ga neće biti ni u večernjim časovima kada srpski asovi izađu na teren.

Predviđa se 21 stepen celzijusa bez vetra, dok će vlažnost biti oko 55 odsto.

(Telegraf.rs)