Đere čeka Đokovića! Laslo prošao u treće kolo US Opena, smeši se srpski derbi u Njujorku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličnu igru prikazao je srpski teniser

Foto: Telegraf

Srpski teniser, Laslo Đere plasirao se u treće kolo US Open-a, pobedom nad Ugom Gastonom sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:3).

Đere je tako zakazao potencijalni srpski "derbi" u trećem kolu, s obzirom na to da će, ukoliko savlada Zapatu Miraljesa, Novak Đoković biti Đereov naredni rival.

Što se tiče samog meča, furiozno je Laslo ušao u duel, i već u drugom gemu došao do prvog brejka. Potvrdio ga je i dva gema kasnije, a mogao je i do seta sa "nulom", s obzriom na to da je pri rezultatu 5:0 imao tri set lopte. Ipak, uspeo je Gaston da se "spase", ali je već u narednom Đere potvrdio dominaciju i osvojio set sa 6:1.

Slična situacija viđena je i u drugom setu, gde je već u prvom gemu Đere došao do brejka. Uspeo je i Gaston da dođe do jednog, ali je Laslo potvrdio brejk i odličnom igrom osvojio set sa 6:2.

Bio je Laslo onaj koji se "pita" i u trećem setu, te je ponovo lako došao do brejka već u trećem gemu, što se isppostavilo kao dovoljno za osvajanje seta, i novu pobedu na US Open-u.

Nastavio je Laslo tako sa odličnim partijama, s obzirom na to da je prethodno u prvom kolu, takođe sa 3:0 eliminisao Brendona Nakašimu.

(Telegraf.rs)