Trka koja se ne propušta: Prijavite se za Millennium Run 10. novembra u Podgorici!

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Promo/ Podgorica Millennium Run

Glavni grad Crne Gore postaje sportski epicentar regiona 10. novembra, kada će biti održano četvrto izdanje trke Podgorica Millennium Run. U organizaciji Multisport akademije Mayer, pod sloganom "Podgorica trči", događaj će i ovoga puta okupiti brojne ljubitelje zdravih stilova života.

Ova manifestacija, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj trkača iz regiona i šire, pozicionira Podgoricu kao nezaobilaznu destinaciju na sportskoj mapi Balkana. Pogodna za sve generacije i nivoe fizičke spremnosti, nudi priliku i rekreativcima i profesionalnim sportistima da testiraju svoju izdržljivost na stazama prilagođenim njihovim mogućnostima, dok uživaju u dinamičnoj atmosferi i prelepim predelima grada.

Događaj počinje 9. novembra, kada će najmlađi takmičari imati priliku da se oprobaju u dečijim trkama prilagođenim njihovom uzrastu - na distancama od 200 do 800 metara. Glavni takmičarski dan, 10. novembar, rezervisan je za iskusnije učesnike koji će se takmičiti u disciplinama na 5 km, 10 km, 21,1 km, kao i u čuvenom maratonu na 42,2 km.

Igor Majer, organizator trke i osnivač Multisport akademije Mayer, istakao je značaj ovogodišnjeg događaja i pozvao je sve zainteresovane iz regiona, a i šire, da budu deo manifestacije koja slavi sportski duh i zajedništvo.

-Bilo da ste početnik ili profesionalni sportista, Podgorica Millennium Run savršena je prilika da testirate svoju izdržljivost, uživate u trčanju kroz srce glavnog grada Crne Gore i budete deo velike ekipe koja deli istu strast. Ovaj događaj nudi stazu za svakoga, pa bez obzira na vaš nivo fizičke spremnosti, sigurno ćete pronaći izazov koji vam odgovara. Zato – vidimo se na startu - poručio je Majer.

Registracije za Millennium Run su otvorene do 1. novembra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem zvanične stranice.

I ove godine generalni pokrovitelj manifestacije je Glavni grad Podgorica, koji u kontinuitetu prepoznaje njen značaj u promociji sportskih, ali i turističkih potencijala Crne Gore.

Medijski partneri ovogodišnjeg Millennium Run-a su RTCG, Vijesti, CdM, Gradska RTV Podgorica, Pobjeda, Antena M, Portal Analitika, Volim PG, Share Montenegro, Roditelji.me, DRS.

Sve detalje poput pravila učešća, vremena održavanja pojedinačnih trka i nagradnog fonda pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs/PR)