Evo kolika je sada kvota da Zvezda ide dalje u Ligi šampiona: Svetski eksperti ovako vide šanse crveno-belih

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Nije tajna da Crvena zvezda nije dobro prošla u prva tri kola Lige šampiona, ali još uvek postoji prostora da se situacija promeni. Kako stvari stoje, svetski bukmejkeri nimalo nisu sigurni da srpski šampion može da ode dalje iz ove faze, ali šansa postoji.

Posle uvodna tri poraza, od koja su dva od Intera i Monaka ubedljiva, crveno-beli su pre četvrte runde na četvrom mestu otpozadi što se tiče prilika da s plasiraju u nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja.

Eksperti su Zvezdi dodelili kvotu 34 da ide dalje, isto koliko je trenutno na Salcburg, a ispod ova dva tima nalaze se Šturm iz Graca sa kvotom 41, te već otpisani Slovan iz Bratislave sa 101 kvotom.

Na dvocifrenom koeficijentu je i Jang Bojs (kvota 13), jedan od narednih protivnika tima sa Marakane.

Svi ostali su nešto bliže plasmanu dalje, a nekima se to pitanje uopšte i ne nalazi iznad glave, već samo čekaju tačnu poziciju za nastavak takmičenja.

Naredni evropski ispit za beogradsku ekipu desiće se 6. novembra kada na svom terenu dočekuje Barselonu, a nakon toga sleduje još jedno domaćinstvo protiv Štutgarta 27. novembra.

Zona šesnaestine finala i ne izgleda toliko daleko, jer je na željenoj 24. poziciji Đirona sa tri boda. No, biće potrebno da se i zarade ti bodove protiv Barse, Štutgarta, a onda i protiv Milana i Jang Bojsa. Sigurno da ni lestvica neće ostati tako nisko, pa trka sa vremenom kreće uskoro...

(Telegraf.rs)