Olga Danilović drugi favorit za titulu Guangdžoua: Bukmejkeri prepoznali uspon, ovo je kvota da ide do kraja!

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP/Trevor Collens

Ako je suditi po procenama svetskih kladionica, Olga Danilović odavno nije bliže da dođe do svoje druge VTA titule u karijeri, iako je tek obezbedila osminu finala Guangdžoua, turnira iz 250 serije.

Olga  je na startu takmičenja u Kini savladala 20 mesta bolje rangiranu Eriku Andrejevu sa 6:4, 6:4, a sada je očeuje meč sa Dajen Pari iz Francuske (nije još određen termin meča) koja je na ivici svetskih Top 50 i iznad srpske teniserke na listi.

Svetski eksperti su zbog momenta u kojem je Olga uspela da se prvi put domogne Top 90 i osvojene Čelendžer titule u Španiji, prepoznali nalet i dali joj kvotu 8.25 da se prvi put nakon šest godina okiti trofejom.

Poslednji put je to bilo u Moskvi još 2018. godine, a pre dve godine je igrala finale u Lozani i poražena je sa 6:4, 6:2 od Petre Martić.

Prvi favorit za slavlje u kineskom gradu je Mari Buzkova sa kvotom 7.47, a nakon Olge je tu još Žakelin Kristijan sa 9.82, dok su sve ostale ispod na dvocifrenom koeficijentu.

Vredne pomena su još Jue Juan, Kamila Rahimova i baš Dajen Pari koja će se sledeća suprotstaviti Danilovićevoj.

Projektovano, nakon osmine finala i meča sa Pari, Srpkinja bi igrala protiv Juan u četvrtfinalu, zatim Sinjakove ili Rahimove u polufinalu, da bi Buzkova bila meč za titulu. Ipak, još uvek je dug put za svaku teniserku i mnogo izennađenja može da se desi, pogotovo sa činjenicom da se radi o samom kraju sezone.

(Telegraf.rs)