Kvota na Zvezdu protiv Reala je nerealna: Crveno-beli u Evropi sjajno igraju, a eksperti ovo očekuju u Madridu

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.45 časova gostuju Real Madridu u sklopu petog kola Evrolige, a čini se da su svetski bukmejkeri totalno zaboravili činjenicu da beogradski tim stvara veoma dobre rezultate u dosadašnjem delu elitnog evropskog takmičenja, jer je kvota zaista velika.

Zvezda je u prva četiri kola stekla tri pobede i jedan poraz koji je usledio nakon produžetaka od Barselone u Areni. I to je moglo da prevagne na stranu domaćina, ai kladionice ne smatraju da će doći do drame u Madridu.

Naime, na tim sa Malog Kalemegdana je postavljena kvota 5.50, dok je na "kraljeviće" samo 1.20 koeficijent. Ako bi se dodali i produžeci, onda bi se dodatno umanjilo na Madriđane (1.13 kvota), dok bi na goste iz Srbije bilo 4.20.

Što se tiče forme, Zvezda je u poslednjih pet mečeva na dva fronta samo jednom poražena, i to baš u pomenutom meču sa Barselonom, dok je u poslednjoj odigranoj utakmici uspela u drami da savlada Budućnost u Podgorici sa 75:73.

Sa druge strane, čini se da su Španci uspeli da izađu iz jedne kratke baskijske krize, pa su trijumfima nad Panatinaikosom i Basket Đironom vratili sve na svoje mesto.

Što se tiče međusobnim duela dve ekipe, Zvezda je u poslednjih pet okršaja uspela čak dva puta da slavi u glavnom gradu Španije, a u poslednjem sudaru koji se odigrao u martu ipak je pobedio domaćin uz vatromet koševa - 101:94.

(Telegraf.rs)