Liverpul brani čelo tabele Engleske: Čelsi dolazi da raspali derbi, ovo su kvote za spektakl na Enfildu

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug.rs/AP

Fudbaleri Liverpula i Čelsija će u osmom kolu Premijer lige od 17.30 časova odigrati veliki engleski derbi na Enfildu, a za obe ekipe bi tri boda značila dosta u namerama da izguraju svoju bitku.

Liverpul bi pobedom sigurno ostao na čelu tabele engleskog prvenstva, dok bi ga i remi doveo opasnost da mu Mančester siti trijumfom protiv nejakog Volvsa preuzme vrh.

Sa druge strane, Plavci bi pobedom došli na deobu drugog mesta baš sa Sitijem, ali bi se stvorila situacija u kojoj bi ova dva tima imala isto bodova kao i Arsenal i Aston Vila (svi po 17).

Obe ekipe su u solidnim formama, a poslednji međusobni duel odigran je u februaru ove godine kada je posle 90 minuta bilo 0:0, da bi se Virdžil Van Dajk u drugom produžetku doneo trofej EFL kupa Redsima.

Što se tiče poslednjih odigranih okršaja u prvenstvu, Liverpul je slavio na gostovanju Kristal Palasu sa 1:0, dok je Čelsi remizirao sa Notingem Forestom na Stamford bridžu 1:1.

Trijumf Liverpula kotiran je sa 1.7 kvotom, podela bodova je na 4.10, dok je trijumf Čelsija na čak 5.20, iako se čini da gosti mogu mnogo više da pruže od ovih projekcija svetskih bukmejkera.

(Telegraf.rs)