Nikada u istoriji veća kvota na Rafaela Nadala: Odlazeća legenda igra protiv Alkaraza, ovo su prognoze!

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

Rafael Nadal će u Saudijskoj Arabiji imati egzibiciju koja će ga dovesti do profesionalnog oproštaja u Dejvis kupu u dresu Španije. Upravo će na Kupu šest kraljeva od 19.50 časova odigrati polufinalni meč protiv Karlosa Alkaraza sa kojim će zajedno braniti boje svoje zemlje.

Nadal je, na osnovu svog legendarnog statusa, direktno prošao u polufinale takmičenja u Rijadu i to će mu biti prvi duel još od jula kada je sa Olimpijskih igara ispao od Novaka Đokovića sa lakih 2:0.

Dosta je vremena prošlo, objavio je Rafa povlačenje posle reprezentativnih dužnosti pri kraju ove sezone, a sada ga očekuje veliki duel sa svojim naslednikom.

Nema sumnje da je Alkaraz u dobroj formi, iako je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju. Osvojio je dva Grend slema, konstantno je pri vrhu ATP liste i biće veliki favorit protiv starijeg sunarodnika.

Kako stvari stoje, Rafa možda u karijeri nije doživeo da svetski bukmejkeri na njegovu pobedu stave 5.3 kvotu! Možda se ovako nešto nije dešavalo ni kada je tek dolazio na ATP tur.

Sa druge strane, trijumf Karlitosa je na neznačajnih 1.12 i jasno je koga eksperti već vide u finalu ovog takmičenja.

Ko bude bolji iz ovog duela, igraće sa pobednikom okršaja Novaka Đokovića i Janika Sinera gde su kvote takođe prilično zanimljive.

(Telegraf.rs)