Srbija u Top 10 favorita za titulu Lige nacija, nećete verovati gde su Hrvati u odnosu na Orlove

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Prvi deo grupne faze Lige nacija je završen i od večeras će srpska reprezentacija preći u onaj drugi gde bi možda mogla da napravi najveći uspeh u istoriji našeg sporta. Naravno, ako je verovati svetskim bukmejkerima.

Naime, kladionice su pozicionirali Srbiju na jakom devetom mestu među favoritima za osvajanje ovog takmičenja.

Kao i po običaju, Orlovi se navode kao potencijalno iznenađenje i "crni konj", a večeras će od 20.45 biti jasnije koliko su realne ove stavke.

U odnosu na meč sa Španijom u četvrtom kolu grupe 4 elitne divizije, biće i pomerane prognoze, a sza sada stoji kvota 41 na izabranike Dragana Stojkovića Piksija koji su dva boda daleko od Danske koja drži poziciju za četvrtfinale.

Interesantno je da se Hrvatska, koja je u poslednjoj deceniji imala ogromne uspehe u svetu fudbala, nalazi odmah iznad Srbije po prognozama.

Ipak, ta jedna pozicija pravi drastičan jaz, jer je u odnosu na 41 kvotu na Srbiju, Hrvatima dodeljen koeficijent 15.

Najveće šanse za osvajanje Lige nacija ima upravo večerašnji protivnik srpskog kolektiva, Španija koja je na 4.33 kvoti.

Nakon "Furije" sledi Nemačka sa kvotom 5, a onda i Francuska sa 5.5 i Portugalija sa 6, ali i Italija sa 7.

Red ispred Hrvatska i Srbije kompletiraju Danska i Holandija sa kvotama 13.

Interesantno je da je srpska reprezentacija uz Mađarsku poslednja kojoj se daju šanse ispod 101 koeficijenta, a iza te linije se nalaze Poljska, Švajcarska, Belgija...

(Telegraf.rs)