Kakva reakcija posle Novakovog zlata: Kladionice promenile kvote za US Open, evo kako sada stoji Đoković!

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se jako brzo promenilo

Foto: Ivica Veselinov / OKS

Zlatno odličje oko vrata Novaka Đokovića nateralo je svetske kladionice da izmene malo raspored u nizu favorita za predstojeći US Open. Srbin je sada došao na drugo mesto i veoma blizu glavnom kandidatu za titulu u Njujorku.

Novak brani titulu na poslednjem Grend slemu u sezoni, a nakon što je osvojio to dugo čekano odličje u Parizu, rasteretio se i sada može mnogo lakši da uđe u koštac za svoj 25. najveći trofej.

Karlos Alkaraz, upravo onaj koga je dobio u finalu Olimpijskih igara, po ekspertima je sa 2.65 kvotom glavni favorit za osvajanje, dok je Novak sada sa 3.4 na drugoj poziciji.

U mnogome je umanjio kvotu, ali i prestigao Janika Sinera koji se povukao sa takmičenja u Parizu, a sada sa 3.45 je u tom užem krugu pretendenata za titulu na US Openu.

Na četvrtoj poziciji je Danil Medvedev sa već 8.00 koeficijentom, a interesantno je da se Rafaelu Nadalu, i pored nekih veoma glatkih poraza u ovoj godini, daju šanse sa šeste favoritske pozicije sa kvotom 21.

Neke kladionice očekuju i povratak Nika Kirjosa, a njemu je data kvota 34 iako još uvek nije najjasnije da li će uopšte i učestvovati. Bilo je naznaka, ali sigurnos i dalje manjka.

Od Srba, tu je još Miomir Kecmanović koji ima kvotu ogromnu kvotu 201, ali je odavno poznato da Miša ima dobre sposobnosti i šanse na betonu, samo je pitanje koliko baš može da krene ka titulu Grend slema.

(Telegraf.rs)