Pojavile su se kvote za večiti derbi u Evroligi: Evo da li bukmejkeri više favorizuju Zvezdu ili Partizan

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće neizvesno do samog kraja

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović i Mileta Mirčetić

Večiti rivali imali su najbolju moguću uvertiru pred međusobni okršaj koji ih čeka u četvrtak od 20.00 časova u "Štark Areni" u Evroligi. Crvena zvezda je u gostima savladala Fenerbahče, dok je Partizan srušio Asvel na domaćem terenu. Crveno-beli su tako došli do svoje sedme pobede, a crno-beli do desete u takmičenju.

I dok se Partizan trenutno nalazi na plej-in mestu, sa druge strane Zvezda "kaska" nekoliko pobeda i potrebno je da krene da vezuje pobede u kontinuitetu ukoliko planira da se nađe u opticaju za plasman u Top 8 fazu Evrolige. S tim u vezi je trijumf nad Fenerbahčeom u Istanbulu bio posebno važan.

Prvi večiti derbi u Evroligi ove sezone pripao je Partizanu sa dva poena razlike u utakmici u kojoj je Zvezda uspela da ispusti čak +13 sa početka poslednje četvrtine. Dva tima su se potom sastala i u ABA ligi, a tamo je Željkov tim slavio daleko lakše dvocifrenom razlikom.

Stoga je kao i uvek jako interesantno videti kako su bukmejkeri projektovali kvote za meč koji se igra u četvrtak. I odmah treba naglasiti da će biti jako, jako gusto i neizvesno.

Foto: MN Press & Mileta Mirčetić

Naime, Zvezda je blagi favorit prema mišljenju kladionica, pošto je na crveno-bele postavljena kvota 1,76 na pobedu bilo u regularnom vremenu, bilo posle produžetka. Pretvoreno u procente, to znači da crveno-beli poseduju oko 56% šanse za pobedu.

Sa druge strane, kvota na trijumf Partizana iznosi 2,28 što će reći da crno-beli imaju oko 44% šanse da savladaju Crvenu zvezdu i dođu do 11. pobede u Evroligi.

Podsetimo, za Zvezdu je za derbi neizvestan Luka Mitrović, dok je sa druge strane u redovima Partizana pod upitnikom i dalje Zek Ledej zajedno sa Aleksom Avramovićem i Urošem Trifunovićem koji su van opticaja zbog povreda.

(Telegraf.rs)