Da li bukmejkeri veruju u pobedu Zvezde protiv Efesa? Posle poraza od Olimpije Milano su dosta pažljiviji

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli jesu favoriti, ali dosta blagi

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.00 časova igraju meč 11. kola Evrolige, a na domaći teren u "Štark Arenu" stiže ekipa Anadolu Efesa iz Turske, koja je baš prošle sedmice uspela da dobije Partizan u Turskoj u krajnje efikasnoj utakmici.

Ipak, crveno-beli su takođe tada poraženi i to kod kuće od Olimpije Milano, tako da sa dodatnim oprezom, ali i odgovornošću pristupaju meču koji bi mogao da ih vrati na pravi put u borbi za mesto u prvih 10 na tabeli, koje garantuje dalje razigravanje.

Anadolu Efes je u proteklom periodu imao problema sa povredama, ali je uspeo da ih prevaziđe bez nekih većih poteškoća i sada sa skorom 5-5 sedi baš na sredini tabele Evrolige. U slučaju pobede večeras bi otišao i korak iznad i priključio se Panatinaikosu, Olimpijakosu, Fenerbahčeu i Makabiju koji su sada na 6-5.

Sa druge strane, Zvezda je na 16. poziciji sa 3-7 i ako bi slavila mogla da bi da uhvati baš Olimpiju Milano koja je juče šokantno izgubila od Žalgirisa kod kuće, mada su Litvanci igrali bez mase povređenih igrača.

Bukmejkeri su jako oprezni pred ovaj meč i stavljaju Zvezdu kao blagog favorita za trijumf. Štaviše, kvota na crveno-bele je porasla u odnosu na početnu i ona sada iznosi 1,67, dok je ona na Anadolu Efes 2,30.

Procentualno gledano, Zvezdi se daje oko 60% šanse da slavi večeras, dok sa druge strane Efes ima 40% šanse za trijumf.

Videćemo da li će crveno-beli uspeti da slave, a uvek je dosta sigurnije tipovati na poene. Dueli ova dva tima u Beogradu su obično efikasni, pa se u to uzdamo i večeras.

Naš tip: Crvena zvezda - Anadolu Efes up više 162,5 (1,90) 

(Telegraf.rs)