Rastu šanse da Hamad Međedović bude najbolji mladi teniser sveta! Trenutno je treći favorit za pehar

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadamo se da će naš mladi teniser uspeti da nas obraduje

Foto: Eibner-Pressefoto /EXPA/Adelsberger / imago sportfotodienst / Profimedia

Sjajno je startovao Hamad Međedović na čuvenom "nextGen" turniru koji se za najbolje mlade tenisere cele godine ovoga puta održava u Džedi u Saudijskoj Arabiji. Pobedom nad Aleksom Mihelsenom je povećao svoje šanse da se nađe u polufinalu.

Samim tim, nastavio bi put ka možda i najvećem trofeju u svojoj karijeri. Naravno, to neće biti nimalo lako, a upravo naredni rival, Luka van Aš predstavlja jednog od najvećih konkurenata u Saudijskoj Arabiji.

Pored jednog Francuza, tu je i drugi iz Grupe A pod imenom Artur Fis, tako da će Međedoviću najveći rivali ove sedmice definitivno biti momci iz zemlje Galskih petlova.

Što se današnjeg meča tiče, šanse za pobedu gotovo da su podjednake, pa se tako na Međedovića tipuje sa kvotom 2,00, dok je ona na Luku van Aša 1,80. Procentualno, to znači da Hamad ima 47,5% šanse za trijumf dok sa druge strane Francuz stoji na 52,5%.

Stvari se menjaju kada pogledamo na kompletan spisak kvota za pobednika turnira.

Tamo je Hamad baš kao što smo to i rekli treći favorit za osvajanje turnira!

Na našeg tenisera postavljena je kvota 5,50, a gotovo podjednaka šansa daje se Van Ašu sa kvotom 5,00.

Ipak, nešto "bliži" peharu prema bukmejkerima nalazi se Artur Fis sa kvotom 2,90, dok su nešto dalji Flavio Koboli iz Italije sa 6,00 i Dominik Striker sa 11,00.

Verujemo da Hamad može da pobedi svoje vršnjake i da na kraju završi na krovu sveta. Mi mu to zdušno želimo!

(Telegraf.rs)