I Dušan Miletić se mora radovati nekoj pobedi u Evrokupu: Poljaci imaju šansu koja ne sme da se propusti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trento je možda i najslabiji rival uz Šlonsk u Grupi B

Foto: Mateusz Birecki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi smatraju da su tu samo da bi popunili broj, ali Šlonsk iz Vroclava zaista nije toliko katastrofalan koliko rezultati pokazuju. Reč je o sasvim respektabilnoj ekipi koja u svom sastavu ima i jednog srpskog košarkaša - Dušana Miletića.

Bivši centar Partizana blista od dolaska u ovaj tim, a neretko uspeva da popuni dvocifrenim brojkama i dve statističke kolone - najčesšće skokove i poene.

Ali timu ove sezone generalno ide dosta slabije nego nekih prethodnih godina. U poljskom šampionatu su na skoru 3-4, što se nije desilo godinama, a u Evrokupu nemaju pobedu jedini u Grupi B.

Večeras ih čeka duel sa Trentom iz Italije, koji je uz Šlonsk možda i najslabiji tim iz ove grupe. S obzirom na to da se meč igra u Poljskoj, to je ujedno i najbolja prilika da Poljaci prekinu ovaj dugačak post.

Partija protiv nemačkog Ulma u prošloj rundi obećava. Tada su stigli do produžetka i poraženi su na gostovanju, a u međuvremenu su u Poljskoj srušili ekipu Zjelone Gore za koju nastupa i naš Novak Musić.

Do sada smo videli dva meča ovih timova u Vroclavu i oba puta je trijumfovao poljski tim, prošle godine čak i vrlo ubedljivo sa 23 poena razlike.

A i ne mogu pored imena Šlonska stajati svi porazi na kraju sezone. Neko se mora dobiti, a deluje da je ovo idealan protivnik i kvota je odlična - 2,15, što je naš tip za ovaj par.

Naš tip: Šlonsk Vroclav - Trento bezh 1

(Telegraf.rs)