Kninska kobra u pohodu na devetu vezanu pobedu: Dobrićev Virtus je pravi hit Evrolige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo ko je očekivao ovakav start tima iz Bolonje

Foto: Michele Nucci/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Retki su oni koji su na početku Evrolige svrstali Virtus u sam vrh tabele na kraju sezone ili bar kao kandidata za plasman među osam najboljih. Ali kako koje kolo odmiče, ta mogućnost postaje sve realnija.

Da je bilo malo koncentracije u meču prvog kola protiv Žalgirisa na domaćem terenu, Virtus bi uz Real bio jedini klub bez poraza u prvih pet kola. Ali Litvanci se jedini mogu pohvaliti trijumfom nad Bolonjezima.

Mnogi će reći da je Virtus do sada u Evroligi imao nešto lakši raspored, ali objektivno to nije tako. Nisu slučajne pobede nad Monakom od čak +24 u gostima, pa ni nad Zvezdom na domaćem terenu. Uzeo je italijanski tim meru i Albi iz Berlina i Asvelu sa Pocekom na klupi.

I sve to propratio je i bivši igrač Crvene zvezde i srpski reprezentativac Ognjen Dobrić. Ujedala je kninska kobra tamo gde najviše boli rivale i uvek je naš košarkaš doprinosio trijumfima slavnog Virtusa.

A sledeći rival nimalo lak - Anadolu Efes, doduše kod kuće u prepunoj dvorani. Ipak, znajući da je domaćin trenutno u seriji od osam vezanih pobeda, a da su Turci nanizali dva neuspeha i to jako ubedljiva, onda je jasno čiji je motiv i raspoloženje veće.

Efes je doživeo pravi debakl u turskoj ligi od Galate (76:95) i to na domaćem terenu, a samo koji dan ranije je "pukao" od Olimpijakosa sa -18 u Evroligi.

Jasno je da to nije onaj isti Efes kao sa Atamanom na klupi. Nešto ne štima, više tu nema ni Vase Micića da vadi vruće krompire iz vatre.

I zašto onda ne pokušati i odigrati keca na ovom meču? Kvota od 1,70 je jako primamljiva, stoga je to i naš tip za ovaj meč.

Naš tip: Virtus Bolonja - Anadolu Efes bezh 1

(Telegraf.rs)