Košarkaši okršaj u Francuskoj koji će obeležiti Srbi: Ima li iskusni trener lek za Mladena Vujića?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na klupi Evrea nalazi se iskusni trener Nedeljko Ašćerić

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

U senci evroligaških okršaja, u petak se tradicionalno u Francuskoj igra gotovo čitavo kolo Druge košarkaške lige, a za ljubitelje sporta pod obručima u Srbiji posebno će biti interesantan jedan duel koji se igra na samom severu.

U malom gradu Evre u Normandiji u centru pažnje biće - Srbi. Sa jedne strane trener, a sa druge centar.

Sastaće se upravo Evre i Lil u meču koji bi mogao da usmeri ekipe za dalji tok sezone u Pro B ligi. I jedni i drugi su u uvodna četiri kola upisali po dve pobede i poraza.

Nimalo "misteriozne" osobe o kojima pričaju su strateg Evrea i nekadašnji trener mađarskog Solnoka, selektor Austrije i brojnih drugih francuskih klubova, Nedeljko Ašćerić, a sa druge strane je mladi centar Lila i bivši igrač Mege i Podgorice, Mladen Vujić.

Foto MN Press

I dok je Ašćerić već četiri godine na klupi ovog francuskog tima, sa druge strane je Vujiću ovo prva sezona van Balkana. I može se reći da se fenomenalno snalazi za sada.

Prethodni meč sa Sen Šamonom je to pokazao, pošto je Mladen ubacio čak 21 poen uz četiri skoka. Na terenu je proveo samo 16 minuta, a iz igre je imao fenomenalnih 9/11.

Koliko ume pokazao je protiv Pariza u Kupu gde je Lil ostvario senzacionalnu pobedu, a Vujić je bio najefikasniji sa 17 poena.

Videćemo da li će nekadašnji selektor austrijske reprezentacije uspeti da pronađe lek za srpskog centra. Ono što zaista treba očekivati i što je nešto što je gotovo tradicija kada se ova dva tima sastanu jeste efikasna košarka, naročito u Normandiji.

Zato naš tip naginje na većem broju poena na granici koja je odlična i iznosi samo 158.5 poena (1,90).

Naš tim: Evre - Lil up 158,5 više 

(Telegraf.rs)