Pojavile se kvote za meč Danska - Srbija: Da li su kladionice potcenile Orlove posle uspeha protiv Španije?

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Posle velikog boda protiv reprezentacije Španije (0:0), fudbalska selekcija Srbije otputovala je za Kopenhagen, gde će na čuvenom "Parkenu" odigrati meč sa Danskom u drugom kolu Lige A u Ligi nacija u nedelju od 18.00 časova. 

Ovaj meč mogao bi da bude presudan u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi, ali i u borbi za prvi šešir na žrebu za Svetsko prvenstvo koje se održava 2026. godine u Severnoj Americi.

Veliki bod dao je i potrebnu nadu i motivaciju fudbalerima Srbije, koji su bili bez standardnih Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića, kao i Dušana Tadića koji je objavio penziju kada je reprezentacija u pitanju.

Deluje da su mlade nade srpskog fudbala pune gladi za novim bodovima, pa je stoga uvek zanimljivo videti i kakve im se šanse daju za naredni meč sa Dancima. Deluje da su ih bukmejkeri malo potcenili.

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Naime, kvota na pobedu Danske u Kopenhagenu je sa početnih 1,90 pala na 1,75, što će reći da domaćin ima više od 50% šanse da dođe do pobede, tačnije oko 55% verovatnoće se daje da će domaćin slaviti na ovom meču.

Nerešen ishod postavljen je na kvotu 3,70 i verovatnoća da će se desiti je oko 27%, dok je pobeda Srbije vrednovana kvotom 5,50 uz oko 18% šanse da se realizuje takav ishod.

Videćemo da li Piksi može da se revanšira Dancima za remi iz Nemačke sa Evropskog prvenstva i da li će se u timu pojaviti neki novi junak.

(Telegraf.rs)