Da li će bivši golman Partizana preživeti goleadu u Slovačkoj?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ili će da prime mnogo golova ili će da ih u velikom broju daju. Nema druge

Foto: Tanjug/AP

Nikako da se Dunajskoj Štredi ostvari taj nedosanjani san prvaka Slovačke. Tri puta su u poslednjih pet godina bili vicešampioni i kada su svi pomislili da će možda ova godina biti taj korak ka slavi, klub je ušao u jednu rezultatsku klackalicu koja stavlja na kocku čak plasman u plej-of šampionata. Možda meč protiv Košica sve promeni!

Dunajska Štreda danas (petak, 17.30 časova) igra u Košicama u golovi su na papiru već obećani. Da li je i pobeda favorizovanih gostiju? E, to je veća enigma.

Gostujući kolektiv ide iz trijumfa u poraz i nazad i takvu formu gaji već nekoliko kola, ali koliko je blizu sunovrat, toliko je blizu i spas sezone. Nekoliko dobrih rezultata bi ih ponovo gurnulo ka vrhu i eventualnu borbu za taj zlatni nacionalni pehar koji se čeka od postojanja.

Mala arena na slovačkoj periferiji prima tek nešto preko 5.000 gledalaca, a domaća publika nema baš čime da bude zadovoljna.

Od mini serije poraza na prijateljskim duelima, pa sve do Banske Bistrice i poslednjeg kola gde je bilo 2:4, Košice jednostavno ne mogu da dođu do izražaja i jedan od glavni kandidata za ispadanje ove godine.

Idealna situacija je baš ovde za golove, oba međusobna duela su obilovala pogocima (2:1 i 5:2 za Štredu).

Ekipa koju sa gola predvodi Aleksandar Popović, bivši čuvar mreže Partizana, ili teško kiksa ili se još lepše proslavi.

Ili će da prime mnogo golova ili će u velikom broju da ih daju. Nema druge.

Dva su dali ekipi Mihalovce (2:1), pa šest Snini (6:1), da bi od Žiline primili pet (5:1), a onda su odigralai 3:2 sa Podbrezovom.

To se sve dogodilo u poslednjih pet susreta.

Kod Košica je skoro isti ritam - 4:0 poraz od Slovana, 2:0 pobeda protiv Samorina, 4:2 poraz od BAnske BIstrice, trijumf od 6:0 protiv Spiski Stjavnika...

Suštinski, nema šanse da ovde ne bude golova, ali bi slobodno moglo da se doda i pobeda Dunajske Štrede koja bi sada mogla da uhvati taj voz koji vodi direktno nazad u borbu za titulu.

Naš tip: Košice - Dunajska Štreda 4+

(Telegraf.rs)