TIKET DANA Nadal ne može apsolutno ništa Alkarazu, Novakov prijatelj mora bez greške u Stokholmu

M. B.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

U Saudijskoj Arabiji je juče počeo turnir Šest kraljeva i već su dve velmože napustile takmičenje, tako da su u jednom polufinalu ostali Novak Đoković i Janik Siner, dok će u drugom od 19.50 časova odmeriti snage Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Upravo bi ova dva Španca trebalo da čine okosnicu našeg Tiketa dana, jer je jasno ko ovde ima nadmoć i pred kim je tek lepo vreme.

Karlos Alkaraz - Rafael Nadal     H1     1.4

Nadal je legenda sporta i kao takav će nešto pre kraja ove godine da siđe sa scene. Posle turnira Šest kraljeva ga očekuje nastup za Španiju u Dejvis kupu, a upravo tu manifestaciju je najavio kao poslednju profesionalnu obavezu u karijeri. Što smo videli od Rafe, videli smo, a bilo je sjajno.

Sa druge strane, Alkaraz je ove sezone osvojio dva Grend slema, prikazuje neverovatne partije i nije baš neko sa kim bi Nadal mogao da igra.

Ako bi Alkaraza u ovom momentu stavili u nivo Đokovića što se tiče redovnih zadataka, onda bi meč na Olimpijskim igrama između Novaka i starijeg Španca bio pravi indikator u kojem smeru bi ovaj meč mogao da ode.

Još se igra na betonu...

Teško da će Karlitos ovde izgubiti i set. Šta više, sigurno ga neće izgubiti, jer se igra u ogromnu novčanu premiju i to je glavni mamac koji će ga naterati da igra punom snagom.

Kventan Alis - Grigor Dimitrov     H2     1.97

Dimitrov i Alis su dva totalno različita ranga belog sporta u ovom momentu. Možda su nekada bili mnogo bliži (ni tada ni blizu jednaki), ali je jaz sada preveliki i Griška ima uvek najveće ambicije, pa tako i na turniru u Stokholmu.

U poslednjih mesec i po, Francuz je gubio od ljudi kao što su Luka Puj, mladi Kulibali i Firnli, pa je jasno gde bi mogao da bude njegov domet.

Sa druge strane, Dimitrov ima lep period iza sebe, četvrtfinale US Opena i nesrećnu predaju protiv Frensisa Tijafoa, a onda i osminu finala Mastersa u Šangaju i tesan poraz od nadolazeće mlade sile Jakuba Menšika.

Kada se sve ovo uporedi, jasno je ko je favorit, a naš tip je da Alis neće uzeti ni set Bugarinu sa kojim do sada nije igrao.

TIKET DANA

četvrtak, 19.50: Alkaraz - Nadal     H1     1.4

četvrtak, 19.30: Alis - Dimitrov     H2     1.97

četvrtak, 15.30: Davidovič Fokina - Vavrinka     +22.5     1.75

četvrtak, 14.00: Lehečka - Altmajer     H1     1.6

petak, 07.00: Serundolo - Ševčenko     1     1.6

Ukupna kvota: 12.35

Na rubrici Tip imate priliku da pokupite neke dobre savete, da se obavestite o kvotama i promenama koefiijenata, a juče ste imali priliku i da zaradite tako što je Tiket dana prošao sam kvotom 7,37!

(Telegraf.rs)