TIKET DANA Kako će Hrvati u Poljskoj bez udarne igle i da li će "ludi Francuz" ponovo biti šokiran?

M. B.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

Na svim stranama sveta biće svega od sporta - fudbal se bazira na Ligi nacija, tenis se opasno igra na betonu i Evroliga dobija još jednu sjajnu noć. Sve u svemu, biće zanimljivog kotrljanja i odskakanja lopte.

POLJSKA - HRVATSKA 3+

Hrvati su se izvukli u poslednjim momentima protiv Škotske na svom terenu. Nije bilo ugodno gledati kako VAR razmišlja da li da ostavi pobedu ili im udeli samo jedan bod. Čitava drama se dogodila u nadoknadi, ali ih je sreća pogledala. Ipak, nije bilo vremena za previše razmišljanja, pa već večeras gostuju Poljskoj.

Poljaci, iako nisu bili u nekoj formi na Evropskom prvenstvu, a i uprkos tome što su slabo ušli u ovo izdanje Lige nacija, znaju da budu opasni na svom terenu i skoro redovno daju gol kada igraju pred svojim sunarodnicima. U goste im dolazi ekipa koja neće imati Matea Kovačića, veza će biti nesigurnija nego inače. Ova neizvesnost bi mogla da proizvede dosta golova u Varšavi, jer ako čega ne fali jednima i drugima, bez obzira na imena, to su napadački potencijali i snalažljivost u završnici.

MUTE - FIRNLI H2

Korentan Mute, jedan od onih ljudi zbog čega publika dolazi zbog faktora više na teniska igrališta, nije baš u dobroj formi i to sada već predugo traje. Od avgusta i Sinsinatija, odigrao je osam mečeva i zabeležio čak šest poraza.

Drugo kolo Sinsija, Pekinga i Vinston Sejlema, eliminacija na startu US Opena, Hangžua i Šangaja... Sve to ostavlja traga na njegovo samopouzdanje, a  u prvom kolu Stokholma ga očekuje duel sa zvezdom u usponu, Džejkobom Firnlijem iz Velike Britanije.

Firnli se nešto bolje predstavio belom sportu na ovogodišnjem Vimbldonu gde je igrao protiv Novaka Đokovića. Jeste da nije uzeo set i jeste možda trpio pritisak, ali je sve to izneo i u nekim momentima prilično dobro uzdrmao najboljeg svih vremena. Ostao je da igra manje turnire posle travnate sezone, a tamo beleži monstruozno dobre rezultate.

U 24 meča je samo dva puta poražen! Osvaja Čenedžere, napreduje i već je u Top 100, tako da nema sumnje da će makar set uzeti Muteu koji još uvek nije našao svoju igru i pitanje je da li će to uopšte učiniti do kraja sezone.

Foto: AP/Tanjug

OSTALI PAROVI

Partizan bi trebalo pred svojom publikom da upiše svoj prvi trijumf večeras u Beogradu posle uvodna dva tesna poraza od Reala i Baskonije. Upravo će ove dve pomenute španske ekipe da odigraju međusobni duel na severu svoje zemlje gde se očekuje da "kraljevići" još jednom prevagnu i nastave svoj pohod ka uvek jasnom cilju u Evroligi.

I naši fudbaleri će biti u Španiji, dok će u njihovoj grupi Lige nacija Švajcarska i Danska odmeriti snage. Švajcarci su u Leskovcu poraženi sa 2:0, a ne može se reći da nisu imali svoje šanse. Nisu se snašli, nisu iskoristili prilike, a to teško da će moći da prođe protiv Danske koja je tek u poslednjih nekoliko minuta poklekla protiv "crvene furije" u prošlom kolu. Taj bedem Skandinavaca bi mogao još jednom da dođe glave, sada Džaki i prijateljima.

TIKET DANA

20.45 Poljska - Hrvatska     3+     2.05

13.00 Mute - Firnli     H2      1.65

20.45 Švajcarska - Danska     x2     1.71

20.45 Partizan - Bajern     1     1.38

20.30 Baskonija - Real Madrid     2     1.8

Ukupna kvota: 14.36

Mišljenja svetski bukmejkera i vesti vezane za kvote i koeficijente možete pratiti na našem Tipu, stranici koja uvek zna.

(Telegraf.rs)