Kecmanović kao "laki luzer" srušio 26. igrača sveta za 2. kolo Mastersa u Parizu

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Srpski tensier Miomir Kecmanović plasirao se u 2. kolo Mastersa u Parizu, iako prethodno nije prošao kvalifikacije za pomenuti turnir! Međutim, kao "laki luzer" je uskočio u društvo najbooljih i u tri seta je porazio Argentinca Sebastijana Baeza - 6:4, 6:7, 7:5!

Bio je ovo njihov drugi međusobni duel i drugi trijumf u 2024. godini za Mišu, a meč protiv trenutno 26. igrača sveta trajao je dva i po sata. Naredni rival biće mu bolji iz duela Aleks de Minor - Marijano Navone.

Prvih pet gemova prvog seta nisu doneli nijednu priliku za brejk, da bi Kecmanović uzeo servis rivalu i poveo sa 4:2. Ipak, usledio je ribrejk i na semaforu je brzpo stajalo 4:4.

Baez je u 9. gemu imao jednu priliku za brejk, Miša je odbranio servis, a onda u narednom sa nulom dobio Argentinca i poveo sa 1:0 u setovima - 6:4.

U nastavku je Kecmanović dobio priliku da povede sa 4:2, što je bila i jednina brejk šansa viđena u drugom setu. Isti je rešen u taj-brejku, a Baez je bio taj koji je na kraju slavio  -7:6.

Srbin je loše startovao u trećem setu, jer je izgubio servis već na startu, ali je brzo izjednačio na 3:3. Ključni trenutak desio se u 11. gemu, kada je Kecmanović iskoristio brejk šansu, poveo sa 6:5, potom i završio meč - 7:5.

(Telegraf.rs)