Poznati teniser u potpunom čudu zbog Đokovića, Rodžera i Rafe: "Kako je to moguće? Meni to nikako nije jasno"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Bliži nam se polako kraj još jedne teniske sezone. Novak Đoković je rešio da "preskoči" ATP Masters u Parizu, a ostaje pitanje da li ćemo ga gledati još samo na Završnom mastersu u Torinu.

Ali i da to ne uradi, Novak je već ostavio toliki trag u tenisu da o tome više ne treba ni raspravljati. Vlasnik najviše Grend slemova u istoriji u muškoj konkurenciji, osvajač 99 turnira...

Svako normalan će reći da su to podaci za poštovanje. A baš takve reči stižu od norveškog tenisera, Kaspera Ruda, koji se divio velikoj trojci svetskog tenisa.

Njemu prosto nije bilo jasno kako su to Đoković, Nadal i Federer uspevali da dominiraju punih 20 godina, nazivajući to čudesnim.

- Shvatio sam koliko je ludo sve to od Rafe, Rodžera i Novaka... da su na takav način nastupali 17 ili 18 godina. Bili su tako dobri. Kako su uspevali da zadrže svoju motivaciju? Kako su uspevali da budu tako striktni prema sebi? Kako su uspevali da pobeđuju 70 mečeva godišnje? Svake godine... Samo ne znam kako je to moguće. Jedno je raditi to tri, četiri ili pet godina. Ali oni su imali 20 godina čiste dominacije - rekao je Kasper Rud u "Nothing Major" podkastu.

(Telegraf.rs)