Odlične vesti iz Beča za Đokovića: Izgubio Demon, porasle šanse za Završni turnir u Torinu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Dobio je Novak Đoković sjajne vesti iz Beča ovog popodneva u borbi za Završni turnir u Torinu. Naime, jedan od njegovih glavnih konkurenata za mesto među osam u ATP trci, Aleks de Minor izgubio je u polufinalu od Karena Hačanova u dva seta - 2:0 (6:2, 6:4).

Delovao je popularni Demon mnogo umorno na ovom meču, što i ne čudi, jer je svoj meč juče završio baš kasno, skoro pred ponoć.

Rus je to kapitalizovao i prvi set je osvojio jako ubedljivo, uzevši servis Demonu čak dva puta. U drugom je viđena malo veća borba, ali je i tamo Karen prvo poveo sa 5:2 uz dva brejka viška, da bi nakon toga Aleks nekako uzvratio.

Međutim, stigao je da vrati samo jedan od dva brejka i na kraju je izgubio.

To znači da u ATP trci sada ima 3.555 bodova i nalazi se na devetom mestu, dok je Đoković na 3.910 poena. Između njih dvojice su još Kasper Rud (3.855 bodova), kao i Andrej Rubljov (3.720 bodova).

Sledi Masters u Parizu, gde učestvuju svi oni osim Đokovića, tako da će Novak navijati da što pre ispadnu Rus, Norvežanin i Australijanac kako bi se poboljšale šanse za odlazak na Završni turnir u Torinu.

Ipak, pitanje je i dalje da li će Novak tamo uopšte uzeti učešće...

(Telegtaf.rs)