Loše vesti za Đokovića iz Beča: Pobedio Demon, Završni turnir u Torinu i dalje nije potpuno osiguran

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser, Aleks de Minor uspeo je da pobedi Jakuba Menšika u četvrtfinalu turnira u Beču, što je rezultat koji ne odgovara našem najboljem teniseru, Novaku Đokoviću u borbi za Završni turnir u Torinu, pošto je upravo popularni "Demon" jedan od glavnih rivala Srbina - 2:1 (6:7, 6:3, 6:4).

Posle ovog meča, Aleks de Minor se nalazi i dalje na devetom mestu sa 3.555 bodova, što je 355 bodova manje, ali je problem taj što bi plasmanom u finale Australijanac skočio na 3.685 bodova, a sa osvojenom titulom bi imao 3.855 bodova, te bi prišao Novaku na samo 55 bodova iza.

Pritom, Đoković ne igra na Mastersu u Parizu, što otvara šansu i Kasperu Rudu i Andreju Rubljovu da ga obiđu na listi, a De Minor je već potvrđen kao učesnik turnira u Beogradu koji nosi još 250 bodova.

Za sada je garant plasmana na Završni turnir kota od 4.490 bodova, a Đoković se nalazi na 580 bodova od nje. Očekivano je da će ona biti dodatno spuštena, ali je pitanje je da li će uopšte Srbin i učestvovati u najvećem gradu Italije, pošto još nije objavio planove za nedelje posle Pariza.

Bilo kako bilo, De Minor je danas do pobede stigao posle preokreta i to nakon što je Menšik prvi set dobio u tajbrejku. Međutim, Australijanac je uspeo da se poveže i da do kraja dođe do preokreta za dva sata i 37 minuta na terenu.

U polufinalu ga čeka okršaj sa Karenom Kačanovim, dok je drugo polufinale ono između Lorenca Musetija i Džeka Drejpera.

(Telegraf.rs)