Igrao fudbal u Mančesteru, Atletiku i Interu, sada kreće stopama Đokovića i započinje tenisku karijeru

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Nekada je žario i palio na fudbalskim terenima, osvajao pehare sa najvećim klubovima u Evropi i Južnoj Americi, a kopačke o klin okačio 2018. u Kičiju iz Hong Konga. Tokom karijere igrao je za Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid, Inter, a sada je okrenuo ploču i započeće karijeru u drugom sportu.

Maltene svuda je ostavio dubok trag, dolazio do šampionskih titula, u Južnoj Americi slavljen i u Penjarolu i Internasionalu, međutim ni trenerska karijera ga nije smirila. Bio mu je potreban novi izazov i okrenuo se tenisu.

Dijego Forlan će u novembru igrati na Čelendžeru u Montevideu u paru sa Argentincem Federikom Korijom igrati svoj prvi profesionalni turnir i to sa 45 godina! Informacija koja zvuči nestvarno, ali ima svoju pozadinu.

Od jula 2023. godine Forlan učestvuje na ITF turneji za igrače starije od 35, 40 i 45 godina i do sada mu je išlo sasvim solidno. U junu ove godine je u 45+ konkurenciji stigao do četvrtine finala Mastersa u Limi, a sada će ići i korak dalje.

Urugvajac ljubav prema tenisu gaji još od detinjstva i to je samo došlo do izražaja nakon fudbalske karijere.

Forlan je tokom karijere sa reprezentacijom osvojio Kopa Amerika 2011, a bio je i četvrti na svetu 2010. godine. U kolekciji ima pehare Premijer lige, Fa kupa, Lige Evrope, UEFA Superkupa...

(Telegraf.rs)